Put oko svijeta

Najmanja i najslađa putnica: Ima godinu dana, a putuje već deset mjeseci

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2016. u 08:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malena Britanka Esmé najmlađa je i naslađa svjetska putnica. Kada joj je bilo tek 10 tjedana njeni su roditelji odlučili krenuti na put po svijetu i od tada nisu stali.

Tridesetjednogodišnja Karen Edwards i njen suprug Shaun Bayes odlučili su maksimalno iskoristiti porodiljni dopust: još tijekom trudnoće bukirali su letove i hotele, spakirali ruksak i zatim obišli Aziju, Australiju i Novi Zeland.

Shaun je zbog toga dao otkaz, a Karen, inače medicinska sestra, priznaje da je njihova obitelj mislila da su potpuno poludjeli kada su s bebom krenuli na put. No, mladi roditelji tvrde da putovanje s bebom nije nemoguće niti se osjećaju ograničeno, a sigurni su i da njihova beba ni na koji način nije zakinuta njihovom odlukom.

Dosad su potrošili oko 10 tisuća funti - što ušteđenog novca, što Karenine porodiljne naknade te zarade od iznajmljivanja vlastitog londonskog stana, a proputovali su redom Irsku, Singapur, Australiju, Indoneziju, Maleziju, Tajvan, Vijetnam i Hong Kong. Put je olakšavala činjenica što Esmé još doji pa priprema hrane nije bila problem, a malena je potrebna cjepiva primila u Velikoj Britaniji.

Roditelji tvrde da im je najteže zapravo bilo kada su u nekoliko navrata bili kod kuće u Londonu, jer je malenoj Esmé bilo dosadno. Djevojčica sada ima nešto više od godinu dana - preciznije, 17 mjeseci - a obitelj će sljedećeg tjedna ponovo krenuti na put. Obići će Tajland, Kambodžu i Novi Zeland.

I Karen i Shaun su putovali svijetom kao backpackeri prije no što su postali roditelji, a tog se zadovoljstva nisu željeli odreći ni kao obitelj. Malena Esmé je tako proputovala više zemalja u prvoj godini no većina ljudi u čitavom životu, sve iz naručja svojih roditelja.

I've heard so many people say I can't do this or I can't do that with a baby ... Ok .. Traveling may be slightly more restrictive with a little baby but it still very possible to have a great time. The only difference for us was we had to take things a little more slowly than normal and you may have to take turns with activities such as diving. This little angel has clocked up ten countries in her one year of life ... She seemed to love all the different sites and sounds on a daily basis.. Wondering where to go next now that we've been settled home for a few weeks.... I really miss the sun and beach ??.... #travel #travelwithbaby #travelmadmum #adventure #backpacking #instagood #instatravel #instapassport #holiday #jetset #travelgram #wanderlust #wonderlust #familytravel #travelwithkids #picoftheday #traveltheworld #babywearing #flying #welltraveled #jetstar #balibound #brisbane #ergobaby @ergobaby

Fotografiju objavljuje Travel Mad Mum (@travelmadmum)Lis 8, 2015 u 1:15 PDT

Kopirati
Drag cursor here to close