Prvi snijeg u Hercegovini

Na Prenju i Bjelašnici osvanuo prvi snijeg

Lifestyle / Flash | 23. 09. 2014. u 06:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Prenju je jutros osvanuo prvi snijeg u Hercegovini.

U noći s ponedjeljka na utorak, u 4.15 sati službeno smo ušli u jesen koja nam je donijela prve pahulje i zahlađenje, a svi se možemo pozdraviti s ljetom koje i nije bilo očekivano vruće.

Osm Prenja, snijeg je zabijelio i Bjelašnicu gdje je jutros izmjereno 4 cm snijega.

Jutros je u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -3; Kupres 3; Ivan Sedlo 4; Sokolac 5; Bugojno, Livno, Sarajevo 6; Drvar, Jajce 7; Banja Luka, Bihać, Sanski Most, Tuzla, Zenica 9; Gradačac 10; Bijeljina, Doboj 11; Mostar, Stolac 12; Trebinje 13; Neum 14.

U utorak u središnjim i istočnim područjima Bosne, dio prijepodneva, će prevladavati pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabom kišom ili rosuljom. Ostatak dana očekuje se postupno razvedravanje. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, umjeren do pojačan, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, umjerena do jaka, bura. Dnevne temperatura od 12 do 18, na jugu zemlje do 22 °C.

Kopirati
Drag cursor here to close