Tradicija se ne gubi

Na Jadranu kupanje u minusima

Lifestyle / Flash | 01. 01. 2015. u 18:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč niskim temperaturama mora, prvi dan nove 2015. godine u Šibeniku započeo je tradicionalnim novogodišnjim kupanjem na gradskoj plaži Banj. Deset hrabrih kupača uskočilo je u šest stupnjeva hladno more, a brojni gledatelji su ih podržali glasnim aplauzom. Nakon kupanja, kupači su tradicionalno nazdravili pjenušcem.

Početak nove godine na pulskom kupalištu Mornar također se obilježava kupanjem u moru. Tradicija je to duga četvrt stoljeća koja svake godine okuplja sve više kupača i gledatelja. Sretnu Novu 2015. okupljenim je Puljanima točno u podne poželjelo četrdesetak kupača nazdravivši pjenušcem, prenijela je RTL televizija.

I sedmorica Opatijaca koji se zovu "opatijski kukali" (galebovi) kupanjem na Slatini su proslavili Novu godinu pred mnogobrojnim gledateljima koji su sve promatrali sa sigurne udaljenosti i dobro ubundani.

Ni u Ogulinu nije propušteno novogodišnje kupanje. Šestorica Ogulinaca u Novu su ušli kupajući se u jezeru Sabljaci. Kupali su se na minus 9 u jezeru čija je temperatura bila nula stupnjeva. Na splitskim Bačvicama su se i ove godine odigrali novogodišnji nogomet i picigin.

Kopirati
Drag cursor here to close