Projekt

'Muzička Soba'' namijenjena je svim ranjivim kategorijama bh. društva

Lifestyle / Flash | 19. 11. 2014. u 16:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju obilježavanja 25 godina UN –ove Konvencije o pravima djeteta danas je u prostorijamaEU info centra u Sarajevu organiziran događaj posvećen radu sa djecom bez roditeljskog staranja i njihovim pravima kroz promociju art projekta ''Muzička Soba'', te projekcije tri jednominutna filma koji su dio projekta ''Shvatite nas ozbiljno - govorimo o mogućnostima" koje su u cijelosti proizvela djeca sa i bez teškoća u razvoju.

Projekt ''Shvatite nas ozbiljno - govorimo o mogućnostima" dio je aktivnosti širegprograma“ Jačanja sustava socijalne zaštite i društvene inkluzije djece u Bosni i Hercegovini'' koji od 2008. godine financira Europske unija u ukupnom iznosu od 4.6 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Kratke filmove su uradila djeca uz podršku NVO Genesis Project i Fondacije za kreativni razvoj,kao dio kampanje ''Shvatite nas ozbiljno- govorimo o mogućnostima“ koji se realizira u partnerstvu sa UNICEF-om, USAID-om i Europskom Unijom.

Filmovi imaju za cilj promovirati dječja prava i društvenu inkluziju sa naročitim fokusom na mogućnosti i izjednačavanja prava djece sa poteškoćama u razvoju.

Projekt ''Muzička Soba'' namijenjen je svim ranjivim kategorijama bh. društva, a svoju prvu adresu pronašli su u Domu Bjelave za djecu bez roditeljskoga staranja u Sarajevu.

Zamišljen je kao kreativni kutak u kojem štićenici sa pedagozima i glazbenicima kroz glazbe provode slobodno vrijeme učeći povijest glazbe, glazbene stilove, kompozitore, upoznavajući se sa glazbenim instrumentima, osnovama sviranja, komponiranja, pisanjem autorskih pjesama, upoznavanjem sa osnovama glazbene produkcije i sl.

Dobrobit djece u BiH u cjelini i problemi sa kojim se djeca susreću svaki dan, je i ostaje pitanje od velike važnosti za sve zemlje članice EU. Konkretno, aktivnosti usmjerene na djecu sa teškoćama u razvoju i izgradnju sustava koji će osigurati adekvatne politike socijalne zaštite je glavni je prioritet Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close