budi muško pa reci

Muškarci definiraju: Što znači biti muško?

Lifestyle / Flash | 10. 07. 2015. u 17:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U video snimci koja je nedavno postavljena na internetu 45 muškaraca, starih od pet do 50 godina odgovaraju na pitanje što za njih znači izraz "budi muško". A kao što se i može pretpostaviti, odgovori variraju od starosne dobi ispitanika.

Za najmlađe među njima "biti muško" znači biti "jak" dok nešto stariji dječaci to dovode u vezu sa "hrabrošću". Pojedini tinejdžeri kažu da su taj izraz čuli kada su oklijevali oko nečeg, te ih je ta rečenica trebala potaknuti da to i urade.

"Budi muško, kakva glupost! Znači li to da sam žena ako ne postupim na određen način?", navodi jedan 17-godišnjak dok nešto mlađi dječak dodaje: "To je seksistički. Postoje, također, i jake žene!"

Za jednog 24-godišnjaka, "biti muško" znači biti "heroj u očima drugih". Pet godina stariji muškarac, pak, odgovara: "To je s...! Što to znači? Muškarci koji ponižavaju žene, ja ne želim biti takav tip muškarca".

Tridesetogodišnjaci pokušavaju u tome vidjeti ispunjenje sna: "To znači stati u obranu stvari u koje vjerujete". Jedan od njih, ipak, dodaje: "Što definira muškarca? Svako ima svoj put. Ono što mene čini muškarcem vjerojatno nije ono što vas čini muškarcem".

Za one na pragu šestog desetljeća izgleda da je glavna odlika muškosti "vjernost".

"To je biti pošten, biti vjeran sebi, svom okruženju, ljudima s kojima radite, s kojima živite, koje volite", zaključuje jedan od najstarijih ispitanika.

Kopirati
Drag cursor here to close