Nakon što je očišćeno

Mostarsko jezero dobilo i pješčanu plažu

Lifestyle / Flash | 18. 07. 2017. u 10:51 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je očišćeno, Mostarsko jezero je dobilo i pješčanu plažu.

Već ranije smo pisali kako se ovo kupalište godinama zanemaruje, ali srećom zahvaljujući nekolicini entuzijasta, Mostarsko jezero dobiva novi sjaj.

''Mostarsko jezero uređujemo mi kupači i ljubitelji jezera, jer smo probali kontaktirati s gradskim vlastima ali bez uspjeha i sluha. Sve je počelo prije par godina neke 2013. gpdine, s grupom prijatelja gdje smo se kupali i kroz zezanciju smo počeli i dogovarati radove'', naveli su za Bljesak.info administratori Facebook stranice Mostarsko jezero.

Njihova želja je kažu, da ovo kupalište ostane čisto te da se svi mogu rashladiti i uživati.

''Ranije smo pričali s ljudima iz HE Mostar gdje smo iznijeli sve svoje planove za pravljenjem beach bara, šljunčane plaže, skakaone, iznajmljivanje splavova ... Međutim od tog plana nije bilo ništa. HE Mostar ima vodno područje koje je 20m od jezera gdje se ne smije ništa graditi i praviti tako da nismo mogli ništa raditi. Mi samo želimo da svima bude dobro, što pojedinci na vlasti stalno koče'', poručili su mladi entuzijasti s Mostarskog jezera.

''I nekultura građana uvelike koči očuvanje prirode. Svima treba uručiti Bonton za dobrobit svih nas i ove lijepe države BiH. Ostat ćemo na ovome, uređivat ćemo, čistiti i održavati plažu gdje se kupamo'', rekli su nam administratori Facebook stranice Mostarsko jezero.

No iako naš grad i županija nemaju uređenih i upisanih kupališta i plaža, zahvaljujući ovim i ovakvim entuzijastičnim ljubiteljima prirode Mostar dobiva uređena tradicionalna kupališta, koja svim građanima i posjetiteljima pokazuje ljepote Hercegovine u najboljem mogućem svjetlu.

Kopirati
Drag cursor here to close