Moj taxi

Mostarskim ulicama idući tjedan počinje voziti nova taksi služba

Lifestyle / Flash | 07. 09. 2012. u 07:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom da su cijene goriva iz dana u dan sve skuplje, a uskoro kreće s radom i MO Parking, Mostarci će zasigurno radi uštede sve manje koristiti svoja vozila, što daje slobodnog prostora Taxi službama.

Iako Mostarci 'nemaju običaj' voziti se u TAXI-ju, možda zbog visokih cijena ili pak nesigurnosti, ta navika bi se uskoro mogla promijeniti.

Naime, tvrtka Moj Taxi počinje s radom idući tjedan i u promet će pustiti 11 jednobrazno brendiranih vozila. Moj taxi je 'taksi po pozivu', što znači kako će našim sugrađanima vozila biti dostupna 0-24h, a sve to po vrlo prihvatljivim cijenama. 

Dok za lokalne TAXI službe u Mostaru ćete za start taksija platiti tri marke, cijena po kilometru je marka i pol, dok su noću cijene skuplje za 50 posto, Moj taxi je mnogo jeftiniji, pa je 1km =1KM, a start i minimalna vožnja do prijeđenih 2km = 3KM, nakon čega taximetar kuca 0.5 KM poslje svakih prijeđenih 500 metara. Cijena je jedinstvena bez obzira koliko je putnika u vozilu. U usporedbi s lokalnim taksistima ali i gradovima iz okruženja, cijene su mnogo povoljnije i pristupačnije svačijem džepu.

Unatoč krizi u kojoj se nalazi Mostar kao i cijela država, s dolaskom ove TAXI službe otvaraju se nova radna mjesta, tako da je 30 osoba dobilo priliku za zaposlenje, koliko je zaposleno za početak.

"S početkom rada upošljavamo 30 radnika, po svakom novom vozilu koje poveća naš vozni park, uposliti ćemo najmanje još dva radnika. Do sada su uglavnom zaposleni obiteljski ljudi, ali vrlo rado ćemo dati priliku i mladim ljudima koji žele raditi" rekli su za Bljesak.info iz Moj taxi službe.

Osim visokih cijena taxi usluga u Mostaru, vjerujemo da mnogi i ne pomišljaju na vožnju taksijem zbog nesigurnosti, pogotovo radi velikog broja ilegalnih taksista koji vladaju ulicama Mostara.

"Rad na terenu se koordinira iz dispečerskog centra gdje se primaju i predaju narudžbe vožnji, a opremljen je kao i sva vozila suvremenim sustavima komunikacije i kontrole kao sto je GPS sustav koji omogućava svaku moguću informaciju o vremenu, poziciji, putanji, brzini kretanja vozila kao i sve informacije vezane za taximetar... cijenu i vrstu naplaćene vožnje, pređene kilometre itd. Svim nabrojanim teorijski ne postoji mogućnost bilo kakvih malverzacija ili nekorektnog rada vozača, što je vjerujem strah brojnih građana" nadodao je Cicmil.

Kopirati
Drag cursor here to close