pomoć

Mostarski učenici u akciji 'Tko spasi jedan život kao da je spasio cijeli svijet'

Lifestyle / Flash | 09. 12. 2016. u 09:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola, zajedno sa Udruženjem „Nova snaga“ pokrenuli su akciju prodaje čestitki za pomoć Roditeljskoj kući i Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine“. Inače, ovaj ustanova brine o djeci koja se trenutno nalaze na liječenju na Hematoonkološkom odjelu Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu.

Aktivisti Udruženja Nova snaga, pokretanjem ove akcije, u suradnju sa Udruženjem „Srce za djecu koja boluju od raka u FBIH“ žele dati i svoj doprinos nesmetanom radu Roditeljske kuće čime bi se osigurao kontinuiran boravak obitelji sa bolesnim mališanima koji se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike „Jezero“ u Sarajevu.

Kontinuiran boravak djeteta sa roditeljima doprinosi bržem i sigurnijem izliječenju, ističu iz Roditeljske kuće.

U akciju su se uključili učenici osnovnih škola „Mustafa Ejubović“, „Mujage Komadine“, Zalik, IV osnovne škole, Bijelog polja, te srednjih Druge Gimanizije i Elektrotehničke škole.

Učenici spomenutih škola su pozvali i druge da slijede njihov primjer i kupovinom čestitke od jedne konvertibilne marke pomognu rad ove značajne ustanovei njihovoj brizi o djeci koja se nalaze na liječenju od opakih bolesti i pomognu im u njihovom što bržem ozdravljenju.

Udruženje Nova snaga je zajedno sa mostarskim učenicima osnovnih i srednjih škola uspješno je realizirala akciju pošumljavanja goleti iznad Mostara, a nastavak sadnje planiraju već za naredni vikend.

Kopirati
Drag cursor here to close