'BiH Craft Beer'

Mostarski festival piva privukao preko 20 izlagača iz BiH i regije

Lifestyle / Flash | 30. 07. 2016. u 12:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi po redu Festival BiH Craft Beer, koji se održava pod motom „Ima i Može“, a na kojem se predstavlja preko 20 izlagača piva iz BiH i regije sa preko 60 vrsta piva, otvoren je u subotu u OKC Abrašević u Mostaru.

Direktorica agencije Reunion Irma Maksumić kazala je Feni kako je veoma zadovoljna brojem ovogodišnjih izlagača na Festivalu koji ima za cilj promocija malih craft pivara iz BiH i regije te pozvala sve Mostarce da posjete Festival koji bi trebao biti zatvoren u kasnim večernjim satima.

Podsjetila je i kako je prošlogodišnji Festival bio revijalnog karaktera te je imao za cilj popularizaciju craft piva i upoznavanje posjetitelja da 'ima' craft piva u regiji i da se 'može' proizvoditi pivo i na drugačiji način od onog kako to rade velike komercijalne pivare.

Tijekom Festivala izlagači će se predstaviti sa svojim pivima koja imaju jako kreativna imena. Tako će se primjerice moći probati pivo pivovare Džudžan iz Mostara, koja će se predstaviti s pivom 'Turbofolk Pale Ale', koje je tako nazvano u čast Ramba Amadeusa. Izlagač iz Banja Luke Nikola Galić proizvodi pivo oko godinu i pol dana, a nedavno je pokrenuo inicijativu oko otvaranja pivovare pod imenom “Gorstak”. On će se predstavlja sa četiri vrste piva, između ostalog, i sa American wheat ale – pšenično pivo na američki način, idealno za ljetne vrućine.

Jedina dama među bh. pivarima dolazi iz Sarajeva, a njeno ime je Sestra, koja će se predstaviti sa četiri vrste piva. Iz Širokog Brijega dolazi pivovara Mandić, a iz Sarajeva Brew Pub, koja kako kažu, nudi pivo za otkačene ljude s neobičnim okusima. Iz Semizovca dolazi pivo pod nazivom Prikaza, Stuha, Babaroga i slično, dok iz Doboja dolazi Castrum Craft, a Atilla Artizan iz Mostara.

U glazbenom dijelu programa nastupaju mostarski blues-rock bendovi - Blues Caravan i Mojo Shop.

Domaćin Festivala je mostarska Pivovara Old Bridze, a svaki posjetitelj na poklon će dobiti suvenir - pivsku čašu s logom Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close