Pomoć

Mostarska Prosvjeta uručila humanitarnu pomoć ugroženim stanovnicima kod Bijeljine

Lifestyle / Flash | 24. 10. 2014. u 06:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji SPKD 'Prosvjeta' i SGV Mostar, uz pomoć 'Misije bez granica', te Global development consulting, pet tona pomoći je uručeno najugroženijim mještanima Velinog sela u općini Bijeljina. Riječ je o selu potpuno uništenom u posljednjim poplavama u kojem do danas, većina kuća nije popravljena.

Tri kombija koja su činila konvoj pomoći u Velinom selu dočekao je velik broj mještana tog pogođenog mjesta u kojem nema kuće koja je ostala čitava. Mještanima je podijeljeno pet tona različite robe, osnovnih i higijenskih potrepština, namještaja, garderobe, te prehrambenih artikala.

"Ne mogu opisati radost koju osjećamo zato što smo bili u stanju pomoći ugroženim ljudima na rubu egzistencije kojima je poplava uništila sve. Umorni smo nakon dva dana na terenu, ali sretni i ispunjeni. Čovjek tek postane svjestan srazmjera katastrofe koja je pogodila naše ljude u momentu kad dodjeljujete krevet čovjeku koji je spavao na podu, na dušeku, a nema jedne noge.

Ili kad starici od 80 godina donesete poklon, a ona moli da uđete da bi vas počastila, a ne zna ni sama čime. To su dobri ljudi u velikoj nevolji i pozivam svakoga tko je u prilici da im pomogne. Mi ćemo kao SPKD 'Prosvjeta' i SGV Mostar, u suradnji s plemenitim ljudima iz 'Misije bez granica', te Global development consulting i svim koji mogu pomoći nastojati osigurati još pomoći za stradale u poplavama", istaknuo je Goran Kosanić, generalni tajnik SPKD 'Prosvjeta', Mostar.

SPKD 'Prosvjeta' poziva sve koji su u prilici da ne odustaju od pružanja pomoći poplavljenima kojima pogotovu sada treba pomoć pred hladne mjesece koji dolaze, navedeno je iz ovog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close