Nove hit destinacije

Mostarci se zanimaju i za Maldive, ali će ljetovati u Albaniji i Turskoj

Lifestyle / Flash | 16. 06. 2017. u 12:56 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najtraženija destinacija Mostaraca za ovogodišnje ljetovanje je albanska obala, a u porastu je i potražnja za Turskom, tvrde iz turističkih agencija.

Iako je turistička sezona u cijeloj regiji već počela, Mostarci se ipak drže odlaska na ljetovanje ''u špici sezone'', dakle krajem srpnja i početkom kolovoza, a destinacije za odlazak su se promjenile za razliku dosadašnjih lokacija za ljetovanje.

Turska i Albanija hit-destinacije

Prema informacijama iz mostarskih turističkih agencija ove godine znatno je više potraživanja aranžmana za Albaniju i Tursku.

''Što se tiče ljetovanja, najposjećenija su Turska i Albanija. Već ove godine imamo puno više aranžmana za Tursku u odnosu na prošlu godinu, posebice za Antalijsku regiju. Cijena aranžmana za Tursku, za hotel na bazi pet zvjezdica all inclusive usluge od kreće se od 999 KM, a također se mogu naći i povoljne ponude'', rečeno je za Bljesak.info iz turističke agencije Almira Travel iz Mostara.

Trend podizanja cijena

Albanija koja iz godine u godinu postupno plijeni pozornost stanovništva regije, kako zbog blizine tako i zbog povoljnijih cijena. To je i razlog trenda blagog podizanja cijena različitih usluga u toj državi za oko pet do sedam posto, dok je u Hrvatskoj trend 10-20%, tvrde iz mostarskih agencija.

''Albaniju svake godine sve više i više podiže cijene kao i Hrvatska. Cijene su u Hrvatskoj mnogo skuplje nego u Albaniji. U Albaniji možete naći hotel s četiri zvjezdice za 400 KM po osobi na bazi sedam polupansiona, dok u Hrvatskoj to ne možete naći ni u privatnom smještaju'', ističu iz Putničke agencije Autoprevoz - Bus.

Mostarci ne odustaju od hrvatske obale

Iz mostarske agencije Fortuna Lufthansa City Center za Bljesak.info je rečeno kako su najtraženiji aranžmani za čitavu Makarsku rivijeru, otoke poput Korčule i Mljeta, Dubrovnik, polutok Pelješac.

Iako nam je potvrđeno da se Mostarci zanimaju za egzotične destinacije poput Maldiva i Seychellesa, njih ipak neće posjećivati ove ljetne sezone, zbog toga ''što se biraju destinacije koje su nam bliže''. Kako tvrde iz agencija, Mostarcima je stalo do ljetnog kupanja, a zvučne destinacije ostavljaju za vrijeme izvan ljetne sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close