Zbližavanje žena

Mostar: Žene se upoznale sa svojim pravima

Lifestyle / Flash | 24. 11. 2015. u 19:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 24. studenog u maloj dvorani HKD Herceg Stjepana Kosače u Mostaru su održane radionice u sklopu aktivnosti projekta pod nazivom 'Upoznajmo žene s njihovim pravima' koje implementira udruga C-Centar iz Čapljine.

Cilj projekta je zbližavanje žena iz različitih sredina, entiteta, nacionalnosti, vjeroispovijeati, stupnja obrazovanja radi razmjene iskustava i unaprijeđenja međusobnih odnosa, pomirenja, osnaživanja, prepoznavanja problema i upoznavanja žena s njihovim pravima. Svrha projekta je kroz radionice i međusobna druženja naglasiti, jačati i aktivirati ulogu žena u procesima izgradnje pomirenja i povjerenja u lokalnim zajednicama.

Teme današnjih radionica su bile 'Borim se za svoja prava', 'Žene ženama savjetuju' i 'Oralna higijena – mitovi i zablude'. Na cijelokupnom programu je sudjelovalo oko 100 žena iz Mostara, Nevesinja te Prozora/Rame koji su partneri – zajednice u projektu. Za sudionice je također organiziran domjenak kao i poklon paketi.

Ovaj projekat je podržan od strane, USAID-ovog projekta PRO-Budućnost implementiran od CRS (Catholic Relief Services) u partnerstvu s Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close