Hrvatsko srce nade

Mostar: Studenti organiziraju 'Skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu' ?

Lifestyle / Flash | 04. 05. 2017. u 07:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na društvenoj mreži Facebook osvanuo je poziv za "Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu", a organizira ga Udruga "Hrvatsko srce nade" iz Mostara.

Radi se o skupu podrške za šestoricu visokih dužnosnika Herceg - Bosne Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, koji su 2013. godine, zbog udruženog zločinačkog poduhvata i zločina nad bošnjačkim stanovništvom u razdoblju od 1992. do 1994. godine, osuđeni na ukupno 111 godina zatvora.

Nedavno je u Haaškom sudu završen žalbeni proces u ovom predmetu.

"Hrvatski narode pozivamo vas na koncert potpore hrvatskim uznicima u Haagu, koji će se u organizaciji udruge Hrvatsko Srce Nade - Mostar održati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru, dana 8 lipnja 2017. godine sa početkom u 20.00 sati. Nastupaju: Marko Perković THOMPSON, Mate Bulić, grupa Galeb, klapa Hrvoje, Marijan Knezović i drugi...", navodi se na Facebook stranici ove Udruge.

Udruga "Hrvatsko srce nade", kako stoji u njenom opisu na Facebooku, osnovana je i službeno djeluje u Mostaru od sredine 2015. godine na ideju nekolicine studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Cilj joj je, kako se dalje navodi, "da se napravi organizacija u gradu Mostaru i šire koja će Hrvatima pružiti podršku u očuvanju hrvatske tradicije, jezika, kulture, povijesti itd."

Kopirati
Drag cursor here to close