Predstavljanje

Mostar rock škola na Sarajevo Holiday marketu

Lifestyle / Flash | 18. 12. 2014. u 14:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 21.12. u sklopu Holiday Marketa – Sarajevo, sa početkom u 19:30 sati, Mostar Rock School će prezentirati svoj rad. Ovo će ujedno biti i prvi put da škola promovira svoj rad u Sarajevu sa koncertnom aktivnošću.

Pubika će imati priliku poslušati tri benda: Parlament i Floridus, koji djeluju u sklopu Mostar Rock School, kao i jednu Session formaciju koja je odabrana isključivo za ovaj koncert. Band Floridus je osvojio prvo mjesto na Jager Music Night natjecanju 2013. godine, gdje su osvojili snimanje albuma u studiu Skirlibaba, a upravo na ovom koncertu će premijerno izvesti pjesme koje će se naći na njihovom albumu prvijencu.

Mostar Rock School je program koji postoji već treću godinu i godišnje servisira preko 100 mladih glazbenika. Polaznici škole su većinom iz Mostara i okoline, ali isto tako jedan broj polaznika koji pohađa program škole dolazi iz drugih gradova u BiH. Obzirom da je Rock škola jedna od obaveznih outreach aktivnosti Koledža Ujedinjenog Svijeta – Mostar, pet polaznika iz internacionalnih zemalja također pohađaju program Rock škole.

Programske aktivnosti se održavaju u prostorijama MC Pavarotti gdje škola nudi obrazovni progam kroz individualne sate na dnevnoj bazi, kao i programe kombiniranih sati i session bendova koji rade na zadatim glazbenim temama. Škola organizira i predavanja na teme iz glazbene industrije, poslovanja i teorije.

Održava radionice sa gostujućim poznatim ličnostima iz glazbenog svijeta, te organizira koncerte i snimanja za istaknute bendove i session formacije. Pored obrazovnog programa, Mostar Rock School je i mjesto susreta i suradnje, te nudi svoju infrastukturu (potpuno opremljene glazbene prostorije) za vježbanje i probe svim zainteresiranim glazbenicima i bendovima iz Mostara i okoline.

Tijekom jedne programske godine, Mostar Rock School održi preko 2500 školskih sati u vidu individualne i kombinirane nastave za bubnjeve, bass gitaru, električnu gitaru, klavijature i vokal, a kroz svoj Session bands program prezentira i do 70 bend formacija. Iz Session band programa se obično rađaju budući bendovi na inicijativu polaznika koji onda prelaze u Band coach program koji se fokusira isključivo na autorski rad mladog benda. Band Floridus je nastao upravo kroz jedan ovakav proces unutar školske godine 2012/2013.

Veoma bitno je istaknuti da je Veleposlanstvo Kraljevine Norveške ključni donator, uz čiju podršku škola uspijeva realizirati ovaj program već treću godinu zaredom, priopćeno je iz MRS. Više informacija možete saznati na mostarrockschool.org.

Kopirati
Drag cursor here to close