Posjet

Mostar: Predstavnica veleposlanstva Australije u Los Rosalesu i Ružičnjaku

Lifestyle / Flash | 31. 03. 2015. u 22:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posjet Udruženju mladih osoba s invaliditetom 'Ružičnjak' koje djeluje unutar centra 'Los Rosales' tijekom utorka stigla je diplomatska službenica veleposlanstva Australije u Beču Eugenie Hwang.

Hwang je istaknula kako je njen posjet upriličen kako bi se upoznala s aktivnostima spomenutog udruženja i samog centra 'Los rosales'.

"Ovo je moj prvi posjet Mostaru i želim vidjeti što to oni rade, kao i upoznati se s njihovim aktivnostima i projektima", kazala je Hwang. Istaknula je kako su i do sada pomagali ovaj centar, te podržavaju aktivnosti promocije prava osoba s invaliditetom.

"Osobe s poteškoćama u razvoju su marginalizirane i u društvu su potpuno neprimjetne. Veliki je problem što još uvijek brojni građani, ali i vlast na njih gledaju sa sažaljenjem. Iako imaju zakonom sva prava kao i ostali stanovnici grada i države, osobe s invaliditetom nisu dobili šansu kako bi iskazali svoje mogućnosti", kazala je predsjednica Udruženja 'Ružičnjak' Jasna Rebac.

Inače, veleposlanstvo Australije kroz osam godina je pomoglo rad ovog udruženja raznim projektima i novčanim sredstvima.

Osim službenice veleposlanstva Australije sa sjedištem u Beču, posljednjih nekoliko dana u 'Los rosalesu' boravi 20-tak mladih koji su došli iz Nizozemske, te kroz nekoliko dana pomažu ovaj centar. Osim rada s djecom, oslikavanja prostorija, mladi iz Nizozemske svake godine kada dođu donesu i određenu količinu pribora za crtanje, keramike, i drugih stvari koje svakodnevno trebaju ovom centru u radu sa djecom.

"Šest godina zaredom su tu i pomažu nam u svakom smislu. Bitno je istaknuti da oni snose troškove nabavke materijala koji donesu, kao i troškove puta", rekla je Reba koja je ovom prilikom izrazila zahvalnost na njihovoj pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close