Humanitarci

Mostar pomaže sugrađanki: Na humanitarnom koncertu prikupljena značajna novčana sredstva

Lifestyle / Flash | 29. 01. 2015. u 22:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Mostar, Kulturno edukativnog centra 'Sehara', Unije studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić', Omladinskog udruženja 'Karađoz-beg', Info servisa za mlade, te Preporoda u četvrtak navečer je održan koncert humanitarnog karaktera.

Koncert je održan u cilju prikupljanja dijela sredstava za Sedinu Marić koja vodi bitku sa zloćudnim melanomom kože koji je metastazirao. Ona nije u stanju iznijeti se sa troškovima liječenja, od oko 100 000 KM, a koje Zavod za zdravstveno osiguranje FBiH nije odobrio.

Pjesmom su ovajkoncert pomogli: zborovi El Misbah, El Kamer, Mostarske kiše, Sejfullah, kao i solisti Selma Repeša, Latif Močević, Mustafa Omerika, Anel Čorda, Adnan Jerlagić, Adnan Pajević, Adnan Jakupović, Amna Keskin, Armin Muzaferija, Naida Ćatić, Anida Idrizović, Amel Ćurić i Salem Sihirlić.

Kako je istaknuo predsjednik Unije studenata Haris Šabanović, koncert je uspio jer se odazvao veliki broj ljudi koji su željeli pomoći sugrađanki.

"Drago mi je da ćemo biti jedan mali dio onih koji će na ovaj način nastojati pomoći teško oboljeloj Sedini. Večeras je skupljeno više od 6000 KM, te ovom prilikom izražavamo zahvalu svima koji su pomogli. U planu je još nekoliko projekata humanitarnog karaktera kako bi se pomoglo Sedini, ali o tome će javnost biti blagovremeno obaviještena", rekao je Šabanović.

Kopirati
Drag cursor here to close