Prognoza

Mostar, nakratko, izašao iz minusa

Lifestyle / Flash | 09. 01. 2017. u 16:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas, za razliku od proteklih dana, zabilježen jedan stupanj, odnosno pozitivna temperatura. U popodnevnim satima, oko 16 sati, gradski sat mjerio je temperaturu oko nule, dok večer ponovno, kako je ranije najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH donosi minuse.

U Bosni će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar u Bosni bit će slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini pojačana bura, koja će tijekom dana i oslabiti. Jutarnja temperatura od -18 do -11, na jugu od -7 do -2, a na planinama do -23. Najviša dnevna temperatura od -11 do -5, a na jugu od -3 do 2 stupnja.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme, a moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura oko -12, a najviša dnevna oko -6 stupnjeva.

U Bosni je danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično i sa slabim snijegom. U Hercegovini je vedro.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -21 stepen, Ivan-sedlo -11, Zenica -10, Srebrenica i Tuzla -8, Gradačac i Zvornik -7, Bugojno -6, Doboj i Livno -5, Bihać i Jajce -4, Drvar i Sanski Most -3, Banja Luka i Trebinje -2, Mostar 1, Čapljina 2 i Neum 3 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close