Svaka čast

Mostar ima toplo srce - sve je više jakni za druge

Lifestyle / Flash | 16. 01. 2017. u 07:58 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Doista je velik odaziv građana i zadovoljne smo, nitko se ne treba stidjeti uzeti ili ostaviti jaknu'', rekla je za Bljesak.info Stella Zelenika, jedna od inicijatorica akcije ''Imaš jaknu viška, ostavi – treba ti jakna, uzmi je!''

Podsjetimo, Nina Zekić, Stella Zelenika i Ana Lasić-Jovanović su i u Mostar htjele dovesti ovu hvale vrijednu akciju, a kako kažu u samo dva dana trajanja akcije, doista je velik odaziv građana.

Više lokacija

''Broj lokacija se povećao, a planiramo ga povećavati i dalje. Vješalice su za sada postavljene u Splitskoj ulici, na Musali, preko puta Spajalice, kod pizzerije Gusar. Mi redovito obilazimo sve lokacije, pazimo da se ne skupi otpad, te ako ima jakni viška prebacimo ih na vješalice gdje ih je manje'', pojasnila je Stella.

Također, djevojke su rekle kako u ovom tjednu imaju namjeru odjeću koja se skupi, dijeliti ispred Pučke i Narodne kuhinje, u vrijeme kada se u kuhinjama dijele redoviti dnevni obroci.

''Kao što smo i ranije najavile, danas imamo namjeru posjetiti Gradsku upravu te ćemo tražiti da nam gradske vlasti doniraju prostor koji će biti otvoren dva tjedna, gdje će svi moći ostavljati i uzimati toplu odjeću i obuću. O potencijalnoj lokaciji ćemo obavijestiti javnost'', kaže Stella, podsjećajuči da je na početku bilo dosta skeptičnih građana, no nema potrebe za tim, jer ovo je akcija koja u ovim hladnim zimskim danima želi ugrijati druge građane.

''Važno je napomenuti da ovo nije čišćenje ormara, te molimo građane da ne ostavljaju poderanu ili prljavu odjeću'', napomenula je.

Priključite se akciji

Inače, kako su djevojke pojasnile namjera u ovoj akciji bila je da vješalice stoje 0-24, ali zbog sigurnosti u noćnim satima vješalice se sklone, kako ih netko ne i ukrao.

Djevojke još jednom pozivaju sve koji su u mogućnosti, da ispred svojih trgovina ili radnji dozvole da se tijekom dana stave vješalice, kako bi građani na što većem broju mogli ostavljati i uzimati jakne.

Čim je čula za akciju Katarina je istog trenutka odnijela toplu odjeću za građane kojima je potrebnija.

''Prvo što sam pomislila kada sam čula za akciju u Mostaru je ''evo došlo i do nas i drago mi je''. Mostar je preplavljen ljudima kojima je pomoć potrebna. U ovim zimskim danima svaka jakna je i više nego vrijedan poklon koji možemo dati. Odmah sam se bacila u ormar i odnijela jaknu. Uopće se nisam mislila. Znam da će neku osobu usrećiti i utopliti u ovim zimskim danima'', rekla je za Bljesak.info Katarina, koju smo zatekli kako ostavlja jakne na vješalicu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close