Treća večer

Mostar blues & rock festival spreman za veliku završnicu

Kultura / Glazba | 18. 07. 2015. u 09:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu 13. Mostar blues & rock festivala sinoć su se u OKC "Abrašević" u Mostaru predstavili Jolly Jumper and Big Moe iz Norveške, Gruhak iz Hrvatske te grupa Blues Company iz Njemačke.

Blues duo iz Norveške - Jolly Jumper and Big Moe, predstavili su se akustičnim verzijama autorskih pjesama i covera, a dubrovački sastav Gruhak izveo je najveće blues/rock klasike.

Završnica večeri pripala je grupi Blues Company koja je nastala 1976. godine u Osnabrucku, u Njemačkoj. Snimili su 20 albuma, praktično su neprekidno koncertno aktivni, a kritičari su za njih jednostavno napisali: "This band is hot!".

Posljednju festivalsku večer, u OKC "Abrašević", večeras u 21 sat otvorit će beogradski Night Train Blues Band, koji su na mostarski blues/rock festival pozvani nakon izvrsnog nastupa na Beer Festu, a u svojim aranžmanima jako spretno koriste usnu harmoniku.

Nakon njih nastupit će Delta Blues Gang, grupa iz Pule, koji imaju tri albuma te će se predstaviti svojim uradcima. Nastupali su na petom European Blues Challengeu, a koncerte su održavali i u Americi.

Trinaesto izdanje Mostar blues &rock festivala svojim će koncertom zatvoriti francuski sastav Big Dez, grupa koja osim usne harmonike koristi i brass sekciju.

Kopirati
Drag cursor here to close