Svirka

Mostar Blues & Rock Festival objavio program: Mlade snage i veliki povratnici

Lifestyle / Flash | 18. 05. 2017. u 10:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacijski tim Mostar Blues & Rock Festivala, koji će se održati u Muzičkom centru Pavarotti 21. i 22. srpnja je, usprkos svemu, uspio i ove godine dogovoriti program koji će predstaviti izvođače iz pet zemalja.

Po običaju, smotru će otvoriti domaće snage, MoRS Blues Band, grupa nastala u mostarskoj rock školi. Postoje već par godina, ali je zanimljivo da taj bend sastavljen od mladih glazbenika svira vrlo težak repertoar blues i rock klasika i to s velikim uspjehom.

Nakon njih, vidjet ćemo Jane Lee Hooker, američku grupu koju čine mlade dame, što je svakako atrakcija, ali se mora istaći da su njihovi koncerti prepuni energije, britkih gitarskih riffova i sjajne komunikacije sa publikom. Jane Lee Hooker će izvesti neke od najpoznatijih blues/rock covera, ali i autorske pjesme.

Slobodan Stojanović Kepa je sinonim za staru rock školu, maestro bubnjeva, član kultne grupe Smak. Okupio je grupu Kepa & Free Spirits i u potpuno novim, ali izvrsno urađenim aranžmanima prenosi muzičku ostavštinu grupe Smak. Taj isti Smak pamtimo po čudesnom vokalu čiji je vlasnik bio Boris Aranđelović, ali je sigurno da Ana, vokalistica grupe Kepa & Free Spirits, svim tim vokalnim dionicama daje poseban, bluzerski štim. Sigurno je da ovaj koncert ne treba propustiti.

Dan poslije, 22.7. počinje u pravom, klupskom, blues ritmu. Atmosferu britanskih pubova donosi nam Mick Clarke Band. Radi se o autoru koji je na pozornici od 1968. godine, a još na samom početku nastupao je u istim klubovima s Freddie Kingom. Vlasnik je više albuma, a jedan dio karijere je proveo i u Americi. Pored blues klasika, Mick Clarke će predstaviti i svoje skladbe.

''Nastojanje organizatora MBRF-a je svake godine predstaviti grupe koje dolaze. Mostarska grupa Malter Ego ima pripremljen svoj prvi autorski album i sigurno je da je to pravi razlog da ih predstavimo na ovogodišnjem festivalu. Grupu čine glazbeno iskusni članovi, predstavljaju se rock izrazom, a kompozicije sa njihovog prvog albuma se uveliko emitirajju na bosanskohercegovačkim radio stanicama'', navode organizatori.

Nakon sedamnaest godina tišine na csenu se vraća grupa Kojoti. Svojim djelovanjem obilježili su rock scenu devedesetih, a uspješnice kao što su "Sto milja daleko od nje", "Razuzdan i lud", "Hodala je pola metra iznad zemlje", "Halucinacija", "Izgubljen u svemiru", "Zajaši zmaja" i "Trese, lupa, udara" pamtimo i danas.

Uz grupu Majke postali su perjanice fiju-briju generacije, a kritičari njihove koncerte karakterišu kao čista energija, hedonizam i rock and roll. Na mostarskom come back koncertu odsvirat će najbolje iz svog opusa i u maniru jurišnog rocka zatvoriti petnaesti Mostar Blues & Rock Festival.

Program:

21.7. – MC Pavarotti
MoRS Blues Band (BiH)
Jane Lee Hooker (USA)
Kepa & Free Spirits (SRB)

22.7. – MC Pavarotti
Mick Clarke Band (GB)
Malter Ego (BiH)
Kojoti (HRV)

Prodaja ulaznica u Muzičkom centru Pavarotti na dan Festivala. Cijena dnevne ulaznice 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close