Ususret gostima

Moskva prva u Rusiji dobila halal hotel

Lifestyle / Putujte s nama | 23. 10. 2014. u 21:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moskva je otvorila prvi halal hotel i to kao prvi u Rusiji, a njegovi vlasnici imaju želju da privuku veći broj turista iz islamskih zemalja. "Oko 70 posto naših gostiju je iz prekooceanskih zemalja, a 13 posto od njih, nekih 5.000 osoba, dolaze iz islamskih zemalja, posebno Irana. Naši islamski turisti konstantno su pitali za odvojene sobe za molitvu i poseban menu. Željeli smo da se svatko ko dođe osjeća kao kod kuće", rekla je Ljubov Šijan, direktorica marketinga Aerostar hotela.

Hotel je prošao kroz rigorozne procedure da bi se certificirao kao halal hotel. Islamski dužnosnici Rusije odobrili su ovu uslugu od ovog mjeseca. "Opremili smo 20 soba od 308 za molitvu. U njima se nalazi sve što je potrebno za molitvu, kao i mali kompas koji pokazuje smjer u kom se nalazi Mekka", rekla je Šijan.

Svi koji odsjednu u ovom hotelu koji se nalazi na sjeveru Moskve, dobit će i kopiju Kurana. Također, šampon i sapun u sobama je certificiran kao halal i ne sadrži životinjske masnoće ni alkohol. Sobe za molitvu odvojene su za muškarce i žene, a postoji i posebna kuhinja u kojoj se kuha isključivo halal hrana.

"Tu nećete naći svinjetinu ni šunku. Svo posuđe je novo i nikada nije korišteno", rekao je šef kuhinje Vitalij Ukhanov za AFP. Diskrecija je zagarantirana. Islamski turisti imat će posebne stolove koji se nalaze u istoj prostoriji gdje su smješteni i drugi gosti i neće imati halal znakove, a usluživat će ih poseban tim konobara, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close