Žestoka subota

Moshus metal fest: Rođendanski koncert promoviranja Metal, Hardcore i Punk kulture u Mostaru

Kultura / Glazba | 02. 12. 2014. u 07:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred mostarskim ljubiteljima teškog zvuka je još jedna žestoka subota - MOSHUS METAL FEST, koji će se održati 6.12. u OKC Abraševiću. 

Organizator Moshus promotions će na ovaj nači obilježiti svoj prvi rođendan i zaokružiti godinu dana uspješnog djelovanja na promoviranju Metal/Hardcore/Punk kulture u Mostaru.

Na prvom Moshus metal festu nastupit će: Toxicdeath, Festival of Mutilation, Man down, Essence of black, Disparity i Crustalno jasno.

Zbog guste satnice i ograničenog radnog vremena kluba, festival počinje već u 19.30 sati, stoga organizatori mole sve posjetitelje da dođu na vrijeme.

Cijena karte u pretprodaji je 10 KM, a na dan festivala 12 KM. Prodajna mjesta su OKC Abrašević, Caffe bar Rock (Meddle) i Black Dog pub.

U petak 5.12. najavljen je i party zagrijavanja u Caffe baru rock Medle, gdje će se uz promo cijene pića održati i tombola, na kojoj će troje sretnika osvojiti karte za Moshus metal fest.

Na prvom rođendanu promocije metal Metal, Hardcore i Punk culture zasvirati će Toxicdeath, Festival of mutilation, Man down, Essence of black, Disparity, Crustalno jasno.

TOXICDEATH (https://www.facebook.com/toxicdeath.band ) je legendarni death metal sastav osnovan 2000. godine u Tuzli,bend koji mnogi smatraju sinonimom za BiH Metal. Prvi demo "Pathfinder" koji je pokupio odlične kritike od strane metal medija izdali su 2001.  Bend 2003. snima prvi album "Contamination" koji je samostalno izdat 2004. godine koji bend diže na sami vrh regionalne metal scene.  Svirali su po čitavoj regiji i binu dijelili sa Metal velikanima poput: Vadera,Sinister, Vital Ramains, Behemoth,Decapitated. 

Trenutno su u potrazi za adekvatnim izdavačem za svoj drugi album "Techniquess of Darkness". 

FESTIVAL OF MUTILATION (https://www.facebook.com/FestivalOfMutilation ) je trenutno jedan od najznačajnijih metal bendova na domaćoj sceni, sviraju technical death metal prožet orijentalnim melodijama na kojima bend temelji svoj zvuk.
Osnovani su 2006. god. U Sarajevu a 2009. samostalno izdaju prvi album pod nazivom „Gods of Infernal Desolation“ koji je 2011. re-izdan od strane Američke izdavačke kuće „Old Cemetery Records“. Te iste godine su samostalno izdali EP „Personal Cosmos“. 2013. snimaju spot za pjesmu „Indiscipline“ koja će se naći na njihovom novom albumu koji je u pripremi.
Festival of Mutilation bend je s ogromnim potencijalom koji polako ali sigurno gura dalje, i bit će ga pravi užitak gledati na festivalu.

MAN DOWN (https://www.facebook.com/ManDownInvasion) je sarajevski groove death metal bend nastao 2011. godine. Za sebe kažu da se žanrovski ne ograničavaju i da su "death metal prožet hardcore, thrash i nu metal elementima".  Dosad su izdali jedan EP pod nazivom "Invasion". Šest stvari u kojima svi gore pomenuti utjecaji dolaze do izražaja, produkcijski uglancan do kraja!  Ovo im je prvi put da sviraju u Mostaru i obećavaju nezaboravan provod svima koji dođu.

ESSENCE OF BLACK (https://www.facebook.com/EOBDoom ) je sarajevski doom metal bend Essence of Black je petočlani sastav osnovan u Sarajevu na ljeto 2012. godine. 
Za sebe kažu da kombiniraju moderni i tradicionalni doom metal, a kao uzore navode bendove kao što su Woods of Ypres, My Dying Bride, Black Sabbath, Novembers Doom i mnoge druge. 
Objavili su i prvi singl, pjesmu “Black Rhapsody” koja će se naći na albumu “Devouring Innocent Souls”.

DISPARITY (https://www.facebook.com/DisparityOfficial )  je melodic Death metal bend iz Mostara/Širokog Brijega koji se ove godine pojavio i uzdrmao Mostarsku metal scenu. Nedugo nakon prvog nastupa Disparity je izbacio single "Horn of Nephilim" koji je odlično prošao kod publike, te je već izašao na na „Best of Melodic Death/Power,Folk“ kompilaciji na kojoj se nalazi sveukupno 26 bendova iz cijelog svijeta.  Na prethodna 2 koncerta u Mostaru su stekli naklonost Mostarske publike, na zadnjem su prezentovali i novi single "Mirror of Infinity" koji je poslije i službeno objavljen.

CRUSTALNO JASNO (https://www.facebook.com/crustalnojasno ) je crust/hardcore/punk bend iz Mostara koji je nastao 2013. godine. Zanimljivost benda je što se sastoji od samo dva člana, basiste/vokala i bubnjara, ali bez dileme stvaraju zvučni zid kojeg nikoga ne ostavlja ravnodušnim! 
Dosad su izdali 4 pjesme koje možete poslušati na njihovom Bandcamp-u na linku(http://crustalnojasno.bandcamp.com/ ) , a također su i izdali DIY spot za pjesmu "Ljubav je, ljubav je, ljubav".

Kopirati
Drag cursor here to close