Inkluzija

Mogu i žele raditi: Osobe s Down sindromom prvi put dobile priliku za posao

Lifestyle / Flash | 28. 11. 2014. u 15:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobe s Down sindromom gotovo nikad ne dobiju priliku raditi, čak ni kroz volontiranje ne mogu steći radna iskustva. Ova činjenica je u našem društvu nažalost zanemarena, no u Županiji Sarajevo ovo se pitanje konačno pokrenulo.

Prepoznajući potrebu mladih da rade, Udruženje Život sa Down sindromom Federacije Bosne i Hercegovine je u okviru Kluba mladih omogućilo da mladi s Down sindromom rade u firmama i institucijama u Županiji Sarajevo. Klub mladih je uspostavljen kroz projekt 'Inkluzija je ključ do samostalnosti' koji je podržalo Nizizemsko veleposlanstvo u BiH, piše moja.ba.

Današnji okrugli stol pod nazivom 'Prepreke i prilike za zapošljavanje na otvorenom tržištu rada' je otvorio temu o kojoj se malo, odnosno nikako ne priča i diskutira u našem društvu - zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama.

Mlade osobe s Down sindromom su prvo prošle radionice s psiholozima na kojima se radilo na njihovu razumjevanju poslova i izgradnji samopouzdanja i određenih životnih vještina kao npr. trošenje zarađenih novaca, o prvom mladom iskustvu mladih osoba s Down sindromom, možete pročitati ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close