Poznati Damir

Moamer Kasumović: Još nisam dobio državljanstvo BiH

Lifestyle / Flash | 24. 05. 2014. u 07:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon svih sarajevskih godina, Moamer Kasumović, poznatiji kao Damir iz serije ''Lud, zbunjen, normalan'' još nije uspio dobiti bosanskohercegovačko državljanstvo.

''To je jedna duga saga, koja je, nažalost, uvjetovana kompliciranim administrativnim sustavom u BiH. Međutim, to mi nikada nije predstavljalo problem u životu i radu u BiH. S vremenom će se, nadam se, i to pitanje okončati'', rekao je Moamer za Slobodnu Dalmaciju.

Moamer je rođen 1981. u Bijelom Polju, u crnogorskom dijelu Sandžaka, a u 14. se godini preselio u ratom razoreno Sarajevo. Stigao je sam, a njegovi roditelji ostali su u Bijelom Polju, piše Slobodna.

Sa starijom sestrom Mirhom započeo je samostalan život (tijekom godina pridružile su im se i sestre Lejla i Rejhana), upisao sarajevsku Petu gimnaziju, a poslije i studij novinarstva i glumačku akademiju.

''Mislim da je moje preseljenje iz Crne Gore u Sarajevo bila odlična odluka mojih roditelja. Tako su mi bile otvorene razne mogućnosti.

Budući da sam ja u horoskopu Strijelac, kojega odlikuje avanturistički duh, nije mi bio nikakav problem prilagoditi se novoj sredini. Sarajevo smatram svojim domom i jako se lijepo tu osjećam. U Sarajevu žive moje sestre, jako puno rodbine i, što je najvažnije, moji dragi prijatelji'', rekao je glumac.

Kopirati
Drag cursor here to close