Kada će završiti ŠIT

Mladi iz Mostara poručuju: 'Mi odlazimo i nećemo se vratiti!'

Lifestyle / Flash | 27. 05. 2016. u 11:23 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi odlazimo! Čujete li, odlazimo! Kunemo se da se nećemo vratiti!'', uzvikivali su mladi danas na Španjolskom trgu u Mostaru noseći transparente kojima žele poručiti kako će otići iz BiH ukoliko se situacija ne promjeni.

"Odlazimo", "Kunemo se da se nećemo vratiti", "Već 5 godina želimo znati kada će ovaj ŠIT (ŠUTI I TRPI) stati", "Dosta smo samo šutjeli i trpili", samo su neki od natpisa koje su nosili mladi.

Inače, mreža Vijeća učenika HNŽ-a danas je na Španjolskom trgu održala performans i Flash mob, kojim su željeli skrenuti pozornost javnosti na to da mladi odlaze iz Mostara i cijele države.

Ena Šarić iz Vijeća učenika HNŽ-a kazala je kako je ovo završni projekt mreže vijeća, kojim žele upozoriti da će mladi uskoro otići ukoliko se ništa ne promijeni.

''Želimo da mladi ostanu u Mostaru, jer oni su nova budućnost i ne trebaju odlaziti'', poručila je Šarić.

Amar Husnić iz Mreže Vijeća učenika rekao je kako žele pokazati političarima da će uskoro napustiti Bosnu i Hercegovinu, jer im ništa ne nudi.

''Odljev mozgova je veliki problem u BiH. Većina mladih ode, školuju se pa i zaposle. Rijetki se vraćaju u BiH i ovdje otvaraju svoje biznise. Ovaj projekt radimo kako bismo vratili nadu, želimo poručiti društvu da se nećemo predati'', kazao je Amar.

Kopirati
Drag cursor here to close