jesenska delicija

Miris pečenog kestenja opija stanovnike Mostara

Lifestyle / Flash | 07. 10. 2015. u 16:36 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nam hladni dani još nisu stigli, prvi kestenjari su se pojavili na ulicama Mostara.

''Tek sam počeo raditi u subotu, još uvijek je poprilično sparno za kestenje, ali prodaja lagano ide'', rekao je za Bljesak.info kestenjar kojeg svake godine možemo naći na istom mjestu na Aveniji.

''Cijene su ostale iste kao i prošle godine, kilogram pečenog kestenja košta deset maraka. Dobavljači su nam rekli kako je kestenje ove godine dobro rodilo, kako će se kretati cijene s odmicanjem sezone ovisi od nabavne cijene. A sezonu zatvaramo sredinom prosinca'', nadodao je.

Inače, naš sugovornik svoju vrsnost u pečenju kestenja naslijedio je od svoga oca, koji je naslijedio od svog. No njegova djeca nisu krenula stopama oca, djeda i pradjeda jer, kako kaže, od ulične prodaje kestenja se ne može uzdržavati obitelj.

''Zaradi se, ali ništa previše. Zanat sam naslijedio od oca i volim to raditi. Inače preko ljeta prodajem i kukuruz, kokice, pa uz kestenje radim sveukupno pola godine. Općenito je velika kriza kod nas, tako da se treba snalaziti, a ja radim ono što znam i volim'', kaže nam ovaj simpatični kestenjar, koji unatoč svemu svojim mirisnim kestenjem uljepšava jesenji ugođaj mostarskih ulica.

Kestenje se već prodaje na nekoliko lokacija, a da prolaznici ne mogu odoljeti ovoj jesenskoj poslastici dokazuje i to da ih je nekoliko dok smo pričali s prodavačem, zastalo i kupilo vrećicu te sa smiješkom krenulo u jesenju večer. 

Kopirati
Drag cursor here to close