Hrvatska

Meteorolozi najavili do 40 centimetara novog snijega

Lifestyle / Flash | 13. 01. 2017. u 08:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski meteorolozi najavili su da se danas i tijekom noći očekuje do 40 centimetara novog snijega. Prema prognozi hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda, danas se očekuju obilne padaline, najviše poslije podne i krajem dana. U unutrašnjosti se očekuje od 10 do 30 centimetara novog snijega, a u Gorskom Kotaru i Lici do 40 centimetara.

Zbog obilnog snijega, meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu unutrašnjost. Narančasto upozorenje izdano je za sjeverozapad Hrvatske, Liku, Gorski kotar i Banovinu, dok je žuta na snazi za Slavoniju i Baranju, javili su hrvatski mediji.

Za Istru i sjeverno primorje na snazi je crveno upozorenje zbog najavljene obilne kiše, koje bi moglo pasti do 100 litara po metru kvadratnom pa su moguće poplave.

U kontinentalnim krajevima puhat će jugozapadni vjetar koji će poslije podne okrenuti na umjeren, povremeno jak sjeveroistočni. Na Jadranu jak do olujni jugo i južni vjetar, koji će krajem dana okrenuti na buru.

Najviša dnevna temperatura zraka od četiri do devet, na Jadranu od devet do 14 stupnjeva, dok će poslije podne i uvečer biti u osjetnom padu.

Kopirati
Drag cursor here to close