Priznanje za rad

Maya Sar kod hrvatskog predsjednika: Nagrada za rad na projektu 'Moj je život...'

Lifestyle / Flash | 29. 01. 2014. u 10:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačkoj kantautorici Mayi Sar u utorak je u Zagrebu uručena nagrada za iniciranje regionalnog projekta "Moj je život moja pjesma".

Nagradu dodjeljuje Europska asocijacija za borbu protiv raka grlića materice (ECCA), a uručenje je bilo upriličeno u uredu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, pod čijim je pokroviteljstvom projekat realiziran u Hrvatskoj.

"Nagrade su svakako poticaj za dalji rad, ali ono što me čini vrlo ponosnom jeste činjenica da je broj preventivnih pregleda žena u BiH porastao za 10% što je izniman uspjeh i direktan rezultat akcije", kazala je Maya Sar nakon dodjele nagrade.

Mayina autorska pjesma 'Moj je život moja pjesma' koju izvodi sa Ninom Badrić, Karolinom Gočevom i Aleksandrom Radović postala je popularna već nakon premijernog emitiranja krajem 2010. godine, a na YouTubeu je zabilježila nekoliko milijuna pregleda. Akcija započeta u Bosni i Hercegovini dobila je pažnju u široj regiji, a kulminirala je koncertnim promocijama projekta održanim u Sarajevu i Zagrebu.

Mayi Sar je za ovaj projekat prije nekoliko godina uručena i Nagrada za humanost Internacionalne lige humanista kojom je odato priznanje ovom projektu čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti redovitih liječničkih pregleda i pravovremenoj prevenciji HPV virusa, priopćeno je iz Gramofona.

Kopirati
Drag cursor here to close