Poklade

Maškare u Drvaru i Grahovu

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2016. u 07:47 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove su godine u Drvaru i Bos. Grahovu poklade obilježene kako i dolikuje – tradicionalnim maškarama, na najveću radost djece. U Drvaru je pokladna zabava priređena u subotu 6. veljače, u kripti župne crkve, u organizaciji župe Drvar i udruge “Hrvatski pleter” iz Drvara.

Uz glazbu i veselje, stotinjak nazočnih na zabavi pokazalo je svoju kreativnost u izradi i odabiru različitih maski, a najzanimljivije su bile – i ovaj put - dječje maske koje su najviše plijenile pozornost. U Bos. Grahovo maškare su došle u nedjelju 7. veljače.

Okupljanje svih maškara bilo je u popodnevnim satima pred ugostiteljskim objektom “Balans”, a potom je povorka maškara automobilima – bučno, uz zvuke automobilskih sirena – krenula prema planinarskom domu na

Stožištima gdje je upriličena zabava koja je trajala do kasnih večernjih sati. Domaćin ove zabave bila je župa Bos. Grahovo i Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine “Don Juraj Gospodnetić”. Za dobro ozračje na zabavi pobrinuo se tamburaški sastav “Zlatne žice” iz Zenice koji u nepunih godinu dana već treći put nastupa u Bos. Grahovu.

Inače, na pokladnoj zabavi u Drvaru i Bos. Grahovu bila je i skupina mladih Talijana iz grada Trevisa koji su tih dana boravili u posjetu župama Drvar i Bos. Grahovo. Pokladni dani završavaju u utorak uoči Čiste Srijede (Pepelnice) kada djeca iz Osnovne škole u Drvaru priređuju tradicionalni pokladni program.

Kopirati
Drag cursor here to close