Festival gitare

Marin, Stela i Petar pobjednici 8. ''Omiš Guitar Festa''

Kultura / Glazba | 23. 04. 2017. u 08:36 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Omiš Guitar Fest'' pronašao je i svoje najmlađe zvijezde koje su se natjecale u I., II. I III. kategoriji klasične gitare.

Pobjednik I. kategorije s dobnim ograničenjem do 10 godina je Marin Štefanac. Pobjednik II. kategorije s dobnim ograničenjem do 12 godina je omiška mlada gitaristička nada, Petar Mekinić, a pobjednica III. kategorije s dobnim ograničenjem do 14 godina je Stela Dermit.

Među brojnim nagradama sponzora, pobjednici su dobili i Ivan`s Guitar AD - 100 NT, AD - 500 WH te Yamaha C 70.

Završna večer 8. Omiš Guitar Festa, dokazala je i ove godine zašto je ovo ponajbolji međunarodni festival gitare u ovom dijelu Europe. 

Na senzacionalne nastupe američke grupe Sleepy man te splitskih bluesera In Roots, omiška publika nije mogla ostati ravnodušna. Nevjerojatni bluegrass zvuci u izvedbi mladića Tommya, Robbiea, Jonnya i Josha odveli su publiku u neki drugi svijet, pun pozitivne energije i neodoljivog ritma koji mami na ples. InRoots, svojim energičnim blues nastupom je upotpunio i zaokružio cjelokupni petodnevni program.

Festival je tražio svoje zvijezde i pronašao ih je!

Marin Štefanac, Petar Mekinić, Stela Dermit, Ana Tukša, Silvio Bilić, Giulia Ballare, `Tea Čerenak i Rok Žerdoner`, Sandro Sušanj, Adriano Goglia, Triangl band.

''Čestitamo još jednom svim natjecateljima, zahvaljujemo pokroviteljima, svim sponzorima i posebno volonterima, gradu Omišu, publici na prepoznavanju naše kvalitete, ocjenjivačkom povjerenstvu na stručno odrađenom zadatku, svim medijima na širenju pozitivnih vibracija, hotelu ´Plaža´ na gostoprimstvu, ambasadorskim kafićima, a najviše svim izvođačima koncerata koji su nas svakodnevno uveseljavali'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close