Petaka za Slavka

Mali Slavko dobio nova kolica zahvaljujući MoMamama i Udruzi NOKT

Lifestyle / Putujte s nama | 01. 07. 2015. u 13:09 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na informaciju da su malom Slavku potrebna nova invalidska kolica reagirale su žene iz grupe Mostarske mame, te je tijekom travnja pokrenuta akcija 'Petaka za Slavka'.

Mostarske mame su zajedno sa svojim obiteljima u kratkom roku prikupile 2.300KM za nova kolica. Ostatak od 1.500KM uplatila je humanitarna udruga NOKT (Neki Onima Koji Trebaju), a u susret je izašla i firma Ottobock, koja je izradila kolica po nižoj cijeni od standardne.

Nakon što su Slavku uzete mjere, prije otprilike mjesec dana, kolica su naručena i izrađena u Njemačkoj, te na veliku radost malog Slavka, danas stigla u Mostar.

Podsjetimo, Slavko je dječak rođen s teškim oštećenjima kralježnice i mozga zbog kojih nikada nije prohodao.

Rehabilitacijski centar Sveta Obitelj je ovom dječaku jedini dom kojeg poznaje. U njemu je od četvrtog mjeseca svog života, a sada je učenik šestog razreda. Slavko raste, kolica koja je imao su mu prerasla,no srećom u Mostaru još uvijek ima dobrih ljudi velikog srca koji su spremni pomoći sugrađanima kojima je pomoć i podrška najpotrebnija. Upravo zahvaljujući njima mali Slavko je dobio nova kolica.

Kopirati
Drag cursor here to close