Koncerti u pripremi

Maksim Mrvica uskoro na turneji po BiH, ostalo još malo ulaznica

Kultura / Glazba | 25. 09. 2014. u 17:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za najavljenu turneju Maksima Mrvice u Bosni i Hercegovini koju ljubiteljima klasike i crossover glazbenog žanra poklanja tvrtka HT Eronet vlada veliko zanimanje i očekuju se rasprodane dvorane!

Proslavljeni pijanist će uskoro održati koncerte u Zenici, 6.10.2014. u 'Bosanskom narodnom pozorištu', dan kasnije, 7.10.2014. nastupa u Sarajevu, u 'Bosanskom kulturnom centru', te 8.10.2014. u Mostaru, u domu 'H.S. Kosača', dok će završni koncert biti 9.10.2014. u Tuzli, u 'Bosanskom kulturnom centru'.

"Na predstojećoj turneji u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli publici ću predstaviti repertoar s mojih dosadašnjih studijskih albuma. Odabrao sam upravo meni drage kompozicije i one koje su bile najveći hitovi. Uz to, odabrao sam i kompozicije sa svog posljednjeg albuma 'The movies' koje publika u Bosni i Hercegovini još nije imala prilike čuti, pa će ovo biti svojevrsna premijera", otkriva Maksim Mrvica, priznajući da je upravo snimanje albuma 'The Movies' pred njega stavilo velik izazov.

"S obzirom na činjenicu da ja za svoje albume odabirem isključivo klasične skladbe, rad na albumu 'The Movies' bio mi je istinski izazov, zato što se radilo o skladbama iz poznatih filmova koje nisu pripadale klasici. No, svaku sam, bez obzira na to, obradio u svom klavirskom crossover stilu", pojašnjava karizmatični pijanist, koji u fazi pripreme za predstojeću turneju i po osam sati dnevno provede za klavirom, vježbajući.

Iako je album 'The Movies' još svjež, Maksim je već završio sa snimanjem novog, jedanaestog po redu studijskog albuma 'Mezzo E Mezzo' koji se sastoji od dva dijela – uz crossover dio, na albumu se nalazi i čista klasika.

Ulaznice za predstojeće koncerte Maksima Mrvice prodaju se u sustavu Kupikartu.ba i na blagajnama dvorana, a preostalo ih je još vrlo malo! Generalni sponzor turneje je HT Eronet.

Kopirati
Drag cursor here to close