Glumica u Turskoj

Lindsay Lohan posjetila sirijske izbjeglice

Lifestyle / Flash | 26. 09. 2016. u 11:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka glumica Lindsay Lohan u Sultanbeyliju, u Istanbulu posjetila je sirijske izbjeglice, javlja agencija Anadolija.

Zamjenik ministra mladih i sporta Turske Abdurrahim Boynukalin i hollywoodska zvijezda posjetili su bolnicu na Sultanbeyliju otvorenu za Sirijce zbog koje je mlada glumica emotivno reagirala.

“Bolnica na Sultanbeyliju koja pruža usluge migrantima i u kojoj rade sirijski liječnici dirnula je glumicu. Rekla je da sljedeći put kada dođe želi raditi na jedan dan u toj bolnici”, rekao je Boynukalin.

On je dodao kako je Lohan potom posjetila sirijsku obitelj i da je odnijela poklone, te da nije mogla zadržati suze dok je slušala životne priče izbjeglica.

Dirnuta pričama

Rekavši kako želi ponovo doći u Tursku u što skorije vrijeme, Lohan je obećala da će nastaviti projekte za sirijske izbjeglice.

Prema riječima Boynukalina, Lohan je bila dirnuta i požrtvovanošću koju je Turska pokazala kada su u pitanju izbjeglice.

“Ostala je zatečena onim što je vidjela. Nakon što je saslušala priču izbjeglice kojeg je posjetila, otišla je u kuhinju i plakala”, dodao je on rekavši kako je ranije od prijatelja saznao da se Lohan želi baviti humanitarnim radom kada su u pitanju izbjeglice, te da su predložili da posjeti bolnicu na Sultanbeyliju te kuću izbjeglica.

Mediji nisu pozvani

Boynukalin je rekao kako je glumica rekla da u Tursku želi ponovo doći za sedam do deset dana.

“Nakon posjete bolnici posjetili smo gospodina ranjenog u dvije noge. Lohan je pomno slušala njegovu priču. Vidjela je situaciju u kojoj se obitelj nalazi. Poslušala je priču i otišla u kuhinju gdje je jecala”, dodao je Boynukalin koji je dodao kao mediji nisu bili pozvani na ovaj događaj jer nisu željeli da ova posjeta dobije drugu dimenziju.

“Ono što je bitno jeste da je hoollywoodska zvijezda pokazala veliku pažnju ovom problemu i da je time što je došla, izrazila želju da ukaže na problem”, smatra on.

Kopirati
Drag cursor here to close