za Bljesak.info iz SAD-a

Lijepa, pametna i Bosanka: Američki san Ane Marije Jurišić

Lifestyle / Flash | 26. 04. 2015. u 20:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ana Marija Jurišić jedna je od najljepših bosanskohercegovačkih manekenki koja iza sebe ima puno uspjeha u svijetu manekenstva i fotomodelinga.

Ana Marija, koja je inače iz Kiseljaka, u ekskluzivnom razgovoru za Bljesak.info govori o sebi, manekenstvu u BiH i svijetu, budućim planovima...

Od mnogobrojnih priznanja koja je do sada osvojila vrijedni istaknuti kako je Anamarija pored ranih editorijala i reklama imala ulogu i u američkom filmu, gdje je utjelovila vampiricu, a jedan od najvećih uspjeha je svakako predstavljanje Bosne i Hercegovine na dva natjecanja ljepote - Miss United Nations, održanom u Miamiju i Miss International održanom u Japanu..

Prošle godine Ana Marija je snimila i kampanju za Lutriju BiH, koja je naišla na pozitivan odjek u BiH, posebno kod muške populacije.

Radi se o kampanji pod nazivom ''Budi dio igre'', gdje je Ana Marija u donjem rublju pozirala za sportsku kladionicu Lutrije BiH.


Nakon što se preselila u Ameriku Ana Marija proživljava svoj američki san.

Bljesak.info: Za početak Ana Marija, je li prvo došla prilika za bavljenje manekenstvom ili je to bila tvoja životna želja?

Ana Marija
: Manekenstvom sam se počela baviti sasvim slučajno i neočekivano - jednostavno sam s teniskog terena otišla na modnu pistu. Trenirala sam tenis devet godina tako da sam uvijek bila sportski tip, a modeling se dogodio sasvim slučajno.
 


Bljesak.info
: Jesi li se teško odlučila za život modela, tko ti je bio najveća podrška te što smatraš svojim dosadašnjim najvećim profesionalnim uspjehom?

Ana Marija
: Najveća podrška od samog početka do danas mi je moja teta koja me od prvog dana savjetuje i prati u svemu. Najvećim uspjehom do sada mi je smatram stjecanje diplome pravnika - nedavno sam završila fakultet, a studirala sam baveći se istovremeno manekenstvom.

Što se tiče kapanja, uradila sam mnoge i sve od najmanje do najveće smatram jednako važnim i jednako uspješnim.

Bljesak.info: U medijma se spominjao i neki film u kojem si sudjelovala. Dokle je došao taj projekt, vidiš li se i u budućnosti na velikom platnu?

Ana Marija
: Pa što se tiče glume do sada sam glumila u jednom filmu i imam još neke ponude, ali gluma nije moj prioritet tako da to prepuštam više igri slučaja - što bude, bude. Više se, iskreno, vidim na billboardima i u časopisima, nego na filmskim platnima.


Bljesak.info
: Kakvo je stanje u našoj zemlji kada je riječ o tvom poslu, ima li prilika, mogu li se mlade djevojke nadati nekim karijerama?

Ana Marija
: Situacija modelinga u našoj zemlji je očajna i mislim da je uzaludno gubiti vrijeme čak i na pokušaj da se ta situacija shvati ili objasni!

Bljesak.info: Kakvo mišljenje imaš o sve degradiranijim natjecanjima ljepote?

Ana Marija
: Kakva država - takvo natjecanje. Da smo malo organiziraniji i uređeniji na političkom, društvenom i ostalim poljima zasigurno bi imali bolja i cjenjenija natjecanja ljepote, a pored toga više bi nas cijenili u uspjesima koji nižu sportaši, glumici i ostali.


Bljesak.info
: Jesi li ikada imala neko negativno iskustvo vezano za posao, kako ljudi u BiH percipiraju tvoj poziv?

Ana Marija
: Imam dosta pozitivih i negativnih iskustava, ali smatram da imam dovoljno jak karakter i cijenim sebe toliko da ne dopuštam da me i neka loša iskustva pogađaju ili utječu na moj ugled.


Bljesak.info
: Je li ti velika promjena kada se iz svjetskih metropola vratiš u svoj rodni Kiseljak?

Ana Marija
: Promjena je neopisiva, ali kako sam veliki domoljub i volim svoju zemlju i običaje tako, gdje god da boravim jedva čekam povratak doma.

Bljesak.info: Što radiš u slobodno vrijeme, imaš li neki hobi?

Ana Marija
: Slobodno vrijeme provedem većinom sa prijateljima ili obitelji, volim društvo i zaista mrzim samoću. Što se tiče hobija imam ih i previše (smijeh); tenis ljeti, bordanje zimi, a jako obožavam djecu tako da mi nikad nije mrsko provesti dan s njima.


Bljesak.info
: Za kraj, neka poruka mladim djevojkama koje se žele baviti ovim poslom, ili pak mladima općenito...?

Ana Marija
: Poruka djevojkama koje se odluče baviti manekenstvom je da budu veoma strpljive i uporne i da nikad sebi ne dopuste da rade nešto protiv svoje volje ili da netko drugi odlučuje u njihovo ime.

Kopirati
Drag cursor here to close