Festival

Laibach novi headliner Gitarijade

Kultura / Glazba | 16. 04. 2015. u 10:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Laibach novi je objavljeni headliner 49. Gitarijade koja se održava od 29. srpnja do 1. kolovoza u Zaječaru, u Srbiji! Slovenački velikani, koji su imali direktan uticaj na sijaset svjetskih bendova, predstojeći vikend završavaju skoro jednogodišnju europsku turneju povodom albuma 'Spectre' (Mute Records, 2014).

Već u svibnju Laibach kreću put Amerike, Kanade i Meksika gdje ih očekuje dvadesetak koncerata, uključujući i nastup u legendarnoj dvorani The Fillmore u San Franciscu.

Po završetku vaneuropskog koncertnog serijala, Laibach se vraćaju na tlo Starog kontinenta, a po drugi put na Zaječarskoj Gitarijadi nastupit će 31. srpnja 2015! Kao i Therapy?, i Laibach će pred publikom u Zaječaru nastupiti sa aktualnim studijskim izdanjem, albumom 'Spectre' koji je naišao na fenomenalne kritike u cijelom svijetu.

Obzirom da su svi nastupi ovog benda specifični audio-vizuelni performansi nema sumnje da publiku 31. srpnja očekuje spektakularni koncertni doživljaj svjetskog nivoa. Prije Laibacha nastupe na 49. Gitarijadi potvrdili su Gibonni, Dubioza kolektiv, Therapy?, Galija i Kerber, naveli su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close