princeza

Kraljevska beba predstavljena javnosti, čeka se ime

Lifestyle / Flash | 03. 05. 2015. u 06:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojvotkinja od Cambridgea završila je jučer u 6 sati u bolnici. Rodila je u 8.34 sati, a oko 19 sati napustila bolnicu te se s novorođenom princezom uputila u kraljevsku palaču.

Oko 17.30 sati i princ George došao je u bolnicu kako bi prvi put vidio sestru. Doveo ga je otac princ William. Princ George potom je odveden u palaču gdje se oko 19 sati uputila i njegova majka sa novorođenom princezom.

Alice favorit u kladionicama, Diana ima male šanse

Britanci će morati čekati nekoliko dana dok kraljevska obitelj saopći ime princeze koju je rodila vojvotkinja od Cambridgea, Kate, prenose britanski tabloidi i dodaju da je Alice favorit u kladionicama.

"Ime Alice ima velike šanse da bude izabrano za novu princezu", naveli su mediji i dodali da to ime već postoji u britanskoj kraljevskoj porodici - tako se zvala druga kćerka kraljice Viktorije.

Pored Alice, visoko su kotirana i imena Elisabeth, Charlotte, Victoria i Alexandra. Britanci bi voljeli da se princeza zove Diana, po baki koja je poginula u prometnoj  nesreći, ali, po kladionicama, to ime ima male šanse na uspjeh.

Za rođenje princa Georgea, prvog djeteta Kate i Princa Williama, kladionice su kao favorite istakle imena George i James. Britanci su tada dva dana čekali da se saopći ime princa rođenog 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close