Nova suradnja

Kragujevčani sa poklonima u Mostaru: Uspostavljene nove veze dva grada

Lifestyle / Flash | 28. 07. 2015. u 10:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda za vrijeme boravka slabovidnih biciklista i članova Paraolimpijskog kluba 'Junior' iz Kragujevca koji su vozili biciklistički maraton od tog grada do Mostara, u posjetu su bili i članovi Udruženja 'Biram Kragujevac'.

Tijekom vikenda članovi kluba i udruženja održali su brojne sastanke sa predstavnicima Sportskog saveza, udrugom 'Boemi', te sa predstavnicima medija. Ovom prilikom Kragujevčani su Mostarce obradovali simboličnim poklonima u vidu knjige 'Pogled' autora Jovana Pavlovića - Bojadžića koji je bio savjetnik za sport Kragujevca.

Knjiga govori o najvećim uspjesima u povijesti kragujevačkog sporta od 2004. do 2014. godine. Osim knjige uručene su i plakete za izuzetan doprinos afirmaciji sportskih, kreativnih i intelektualnih potencijala osoba oštećenog vida i očuvanju tradicije biciklističkog maratona i to fotoreporteru portala Bljesak.info Samiru Šehoviću i novinaru RTM-a Zlatku Serdareviću.

Za vrijeme neformalnog susreta, generalni tajnik Paraolimpijskog kluba 'Junior' Goran Nikolić rekao je kako se uz svesrdnu podršku Delta fondacije počinje graditi jedinstveni centar za sport i rehabilitaciju OSI "Iskra" koji će kao zadužbinu Delta Fondacije graditi Delta Holding na lokaciji koju je osigurao grad Kragujevac.

Ovaj centar bi trebao biti otvoren početkom naredne godine, a nudit će mnogo toga kako bi se unaprijedio položaj osoba sa invaliditetom, te slijepih i slabovidnih osoba. Kako je istaknuo Nikolić, ovaj centar bi trebao biti jedinstven i među najvećim u ovom dijelu Balkana. "Centar bi trebao nuditi razne pogodnosti za slabovidne osobe i osobe sa invaliditetom, a cilj nam je da ga koriste ne samo osobe iz Kragujevca, nego i osobe iz ostatka Srbije, Crne Gore, BiH i drugih zemalja okruženja", rekao je Nikolić.

U udruženju 'Boemi' upriličen je susret članova ovog i udruženja 'Biram Kragujevac' gdje su razmijenjeni simbolični pokloni, a razgovarano je i o međusobnoj suradnji ova dva udruženja. Tijekom razgovora razmijenjene su ideje o projektima, te je i na ovaj način ostvaren simboličan most između Mostara i Kragujevca.

Inače, udruženje 'Biram Kragujevac' svojim djelovanjem želi istaknuti tradicionalne ljudske vrijednosti, koje se baziraju na uzajamnom poštovanju, povjerenju, ljubavi i lijepom ponašanju. Kako kažu iz ovog udruženja ne bave se kritikom, već žele da pronalaze rješenja, da daju prosperitetne ideje i da nude kvalitetne projekte u svim segmentima života.

Kopirati
Drag cursor here to close