Doček

Kragujevački biciklisti došli u Mostar: Čestitamo deseti rođendan na listi UNESCO-a

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2015. u 11:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četiri dana putovanja, biciklisti iz Kragujevca stigli su u Mostar. Ovo je 12. put da se na ovaj način spajaju gradovi Kragujevac i Mostar, a sve je to u sklopu sportske suradnje ova dva grada.

Na gradskom bazenu u Mostaru biciklisti su dočekani od strane plivača iz oba grada, te predstavnika Sportskog saveza grada na Neretvi uz čelnog čovjeka Hasana Šišića.

Goran Nikolić generalni tajnik Paraolimpijskog kluba 'Junior' rekao je kako je počastvovan da ponovno boravi u Mostaru iako ove godine nije bio na biciklu kao prethodnih godina zbog pogoršanja sa vidom.

"Jako nam je drago da smo opet tu. Drago nam je da smo došli da makar na simboličan način izrazimo čestitke na 10 godina koliko se Stari most i stara gradska jezgra Mostara nalaze na listi UNESCO-a", rekao je Nikolić.

Nikolić je osim Mostara čestitke uputio i Sarajevu gdje je UNESCO također prisutan. "Bogata kulturno - povijesna baština je od izuzetnog značaja, te je UNESCO uvrstio obnovljeni Stari most na Neretvi, Staro gradsko jezgro Mostara i Baščaršiju u Sarajevu koja se nalazi na području općine Stari Grad. To je pravo bogatstvo za jednu zemlju", rekao je Nikolić.

Predsjednik Sportskog saveza Mostara Hasan Šišić je rekao kako je uistinu trebalo hrabrosti odvoziti biciklističku turu od Kragujevca do Mostara po jako toplom vremenu.

"Nama je drago da su biciklisti stigli i da se pobratimska suradnja ova dva grada nastavlja. Osim biciklista, došla su i djeca plivači iz Kragujevca koji su tijekom prijepodneva sudjelovali u revijalnom pozivnom natjecanju na Gradskom bazenu, te svima koji su osvojili medalje upućujem čestitke", naveo je Šišić.

Kao što je navedeno na Gradskom bazenu je održano revijalno pozivno natjecanje u plivanju, a učešće su uzeli klubovi iz Kragujevca: 'Radnički', 'Pirat', 'Fokai Delfin', te klubovi iz Mostara: 'Velež', 'Zrinjski' i 'Orka'. U ukupnom broju osvojenih medalja, uspješniji su bili plivači iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close