SOS Dječja sela

Konferencija o suradnji Centra za socijalni rad Mostara i institucija obrazovanja

Lifestyle / Flash | 30. 10. 2014. u 09:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SOS Porodični centar Mostar, koji djeluje u okviru organizacije SOS Dječija sela BiH, u suradnji sa Pedagoškim zavodom Mostar organizirao je konferenciju na temu 'Suradnja Centra za socijalni rad Grada Mostara i institucija obrazovanja'. Tijekom dvodnevne konferencije razgovaralo se o pravnom aspektu suradnje, te podršci obiteljima, ali i o primjerima iz prakse.

"Tim SOS Porodičnog centra Mostar već 7 godina radi sa obiteljima iz zajednice želeći ojačati njihove kapacitete, te djelovati preventivno i spriječiti odvajanje djece od bioloških roditelja, a kroz suradnju sa školama i Centrom za socijalni rad prepoznata je potreba jačanja suradnje u cilju najboljih interesa djeteta.

Jedino bliska, struktirana i koordinirana suradnja svih relevantnih strana koje mogu biti najdirektnija podrška djeci i obiteljima, može polučiti rezultate. Na konferenciji je dogovoreno formiranje radne grupe, koja će se nadalje baviti detektiranjem i adekvatnim reagiranjem na probleme i izazove sa kojima se obitelji suočavaju, te izrada obrasca za službenu komunikaciju između škola i Centra za socijalni rad, Ministarstva i Pedagoškog zavoda", istaknula je Edna Haznadarević, pedagogica SOS Porodičnog centra Mostar.

Na konferenciji je sudjelovalo preko 50 profesionalaca, predstavnika Županijskog i Federalnog Ministarstva obrazovanja, Pedagoškog Zavoda HNŽ, Zavod za školstvo HNŽ, Centra za socijalni rad grada Mostara, te predstavnici 20 osnovnih i 13 srednjih škola sa područja grada Mostara i Centra Los Rosales Mostar.

Porodični centar Mostar je već prepoznat kao mjesto promocije i zaštite obiteljskih vrijednosti i prilika za poboljšanje kvalitete života obitelji uključenih u Projekat, ali i svih onih koji žele unaprijediti odnose u svojoj obitelji. Veliki broj aktivnosti i usluga nudi multidisciplinarni tim Projekta, osoblje SOS Dječijeg vrtića, ali i partneri i suradnici iz zajednice, priopćeno je iz SOS Dječjih sela BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close