Široki Brijeg

Koncertom Nene Belana & Fiumensa zatvoren 12. West Herzegowina Fest

Lifestyle / Flash | 03. 08. 2014. u 00:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu navečer u Širokom Brijegu završio je dvanaesti po redu West Herzegowina Fest koji se održavao tri dana u prekrasnom ambijentu Borka uz rijeku Lišticu.

Kao i prethodne dvije večeri, publika je uživala u odličnim filmovima i svirkama bendova u konkurentskom dijelu programa kao i u koncertima bendova izvan konkurencije. Nakon nastupa TBF-a, Zostera, Postolara Tripera, Pešes i Jogi pop festival je završio koncertom Nene Belana & Fiumensa.

Večer je počela je glazbenim programom u konkurenciji u kojem su nastupili bendovi Grasshoopers (BiH), Repassage (Hrvatska) i Epilog (Hrvatska). Zatim je publika mogla uživati u projekciji brojnih filmova autora iz BiH, Hrvatske i SAD-a. 

Nakon prikazivanja filmova uslijedilo je proglašavanje pobjednika koje je odabrao stručni žiri.

Žiri za kratku priču prvo mjesto je dodijelio priči ''Smokva'' autora Elisa Bektaša. Drugo mjesto osvojila je Lamija Begović iz Sarajeva sa pričom ''Bombona od kafe'', a treće mjesto pripalo je Nikši Poljaku iz Sinja.

U filmskom dijelu programa prvo mjesto osvojio je Šimun Šitum sa filmom ''Uskrs'', dok je drugo mjesto pripalo filmu ''Imate minutu, izvolite!'' autora Ivana Lovrića. Treće mjesto osvojio je film ''Footprints'' Josipa Galića, a nagradu publike osvojio je film ''Lice'' Ivane Bešlić.

Najboljim bendom proglašen je splitski Repassage, na drugom mjestu se našao zadarski bend Epilog, a Grasshoopersi iz Kotor Varoši zauzeli su treće mjesto.

Festival je zatvoren koncertom Nene Belana & Fiumensa koji su u potpunosti opravdali svoju najavu odlične atmosfere i puno pozitivne energije.

Kopirati
Drag cursor here to close