Koncerti

Koncerti Galije u Sarajevu i Mostaru

Kultura / Glazba | 21. 04. 2017. u 06:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Približavaju nam se koncerti u sarajevskom Domu mladih, tamo će poslije 28. godina bend 'Galija' opet na scenu 5.5.2017. Dan poslije, u subotu, Galija će se usidriti u OKC 'Abrašević' u Mostaru.

Galiju čine: Nenad Milosavljević - lead vocal, classical guitar, harmonica / Predrag Milosavljević - lead & backing vocal / Boban Pavlović Čalton - drums / Dragutin Jakovljević Guta - electric & acoustic guitars / Slaviša Pavlović Stenli - bass / Ivan Ilić - keyboards / Goran Antović - keyboards.

Grupa 'Galija' osnovana je u Nišu, 1976. godine. Nenad Milosavljević, osnivač i lider grupe 'Galija', već tada poznat u Nišu kao kantautor i samostalni glazbenik (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio je rock grupu za učešće u kazališnoj predstavi 'Treća polovina' amaterske kazališne družine iz Niša.

Dogovor o osnivanju grupe postignut je u niškoj kavani 'Galija' poznatoj po tome što su se u njoj okupljali umjetnici i boemi grada Niša. Poslije početnih lutanja u traženju imena za grupu, naziv legendarne kavane preuzet je i usvojen kao najbolje rješenje.

Tijekom čitavog svog postojanja ovaj bend je često mijenjao postavu. Mnogi su se ponovno vraćali u bend, te je sada ustaljena postavka kako je već navedeno u tekstu. Bend u Sarajevo i Mostar dolazi u okviru turneje 'Galija još uvijek sanja'.

Prvih 400 ulaznica za sarajevski koncert će biti u prodaji po cijeni od 12 KM, a nakon toga ulaznica će koštati 15 KM. VIP zona je 25 KM, a prodajna mjesta će biti BKC i plato Skenderija. Za mostarski koncert prvih 200 ulaznica će se prodavati po cijeni od 10 KM, a nakon toga cijena karte će biti 15 KM. Prodajna mjesta će biti OKC 'Abrašević' i trafika na Rondou.

Bljesak.info će nagraditi nekoliko čitatelja za mostarski koncert benda 'Galija', a više o tome ćete moći saznati narednih dana.

Kopirati
Drag cursor here to close