30+

Koje su to žene najbolje u seksu?

Lifestyle / Seksualnost | 31. 03. 2014. u 15:18 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema istraživanjima koje je proveo internetski dating-servis u Americi, seksualno samopouzdanje kod žena doseže vrhunac u ranim tridesetim godinama. Za to postoje mnogi razlozi, a mi donosimo one najzanimljivije.

Doznajte zašto su žene od 30 plus bolje u seksu. 

Prihvaćanje vlastitog tijela
Nakon što su u dvadesetima svaki dan stajale pred ogledalom i živcirale se oko vlastitog izgleda, žene u tridesetima postaju svjesnije svojih postignuća i kvaliteta, te se lakše mire s fizičkim nedostacima. Manekenke i modeli iz časopisa i televizije prestaju biti mjerilo mršavosti i ljepote, te se svaka žena bolje osjeća u vlastitoj koži. 

Seksualna snaga
Prosječna žena do tridesetih je već vjerojatno izmjenila nekoliko seksualnih partnera i upoznala se sa svojim vlastitim navikama i željama u krevetu. Znajući što je može najbolje zadovoljiti, lako komunicira potrebe i maštarije, te ih se ne boji tražiti tijekom intimnih trenutaka. Isto tako, cijeni svoje ljubavne vještine i rado ih koristi.

Kemija
Nemajući više nerealna očekivanja od svog tijela, žena se i sama osjeća seksualno privlačno. A to, naravno, utječe i na njeno intimno samopouzdanje.

Komunikacija
Nakon godina čitanja o seksualnosti kroz članke i erotsku prozu, ženama više nije neugodno otvoreno razgovarati sa svojim partnerima o temama iz spavaće sobe. Od ispunjenja vlastitih maštarija, do vraćanja seksualnih usluga, muško-ženska kumonikacija nikad nije bolje funkcionirala, naravno, na obostrano zadovoljstvo.

Užitak
Seks za ženu u tridesetima više nije dokazivanje, već užitak. Imajući više iskustva s muškim mentalnim sklopom, žene lakše formiraju veze , te se lakše opuštaju tijekom odnosa. Što je dulje par zajedno, bolje funkcionira pod plahtama. A ako spolni život i zapadne u monotoniju, lakše je pokrenuti razgovor o tome, i uvesti maštovite novotarije koje će vratiti zlatna vremena.

Privlačnost
Žene u svojim dvadesetima uglavnom zavode muškarce svojim fizičkim izgledom. No kako vrijeme prolazi, dolaze profesionalni i osobni uspjesi zbog kojih postaju privlačne u novom kontekstu. U tridesetima više ne moraju igrati samo na kartu tjelesne ljepote, već i razvijenog intelekta, te privlačne osobnosti. Samosvjesnije i hrabrije, osjećaju se još zanimiljivije muškarcima.

Duge veze
U tridesetima mnoge žene ulaze u dugoročne veze, uključujući brakove. Ovo isto utječe na njihovo samopouzdanje, obzirom da na podsvjesnoj razini primaju poruku kako je netko uistinu spreman provesti čitav život s njima.

Kopirati
Drag cursor here to close