Obitelj na prvom mjestu

Kći navela oca da napusti posao vrijedan dva trilijuna dolara

Lifestyle / Flash | 25. 09. 2014. u 06:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svijet je ostao šokiran kada je globalno poznati financijer Mohamed El-Erian objavio odluku o povlačenju iz firme PIMCO (Pacific Investment Management Company) i tako napustio investicijski posao vrijedan 2 trilijuna dolara.

Na ovu odluku se odlučio nakon što mu je kćerka napisala poruku da je propustio 22 važna događaja u njenom životu, piše Daily Mail.

Desetogodišnja kćerka kritizirala je oca što je propustio njen prvi dan škole, prvu nogometnu utakmicu, paradu za noć vještica i još mnoge važne događaje jer je bio prezaposlen.

''Tek kada mi je kćerka dala papirić s popisom stvari koje sam propustio u njenom životu shvatio sam da se balans mog poslovnog i privatnog života u potpunosti poremetio, a ta neravnoteža je uništila moj odnoss s kćerkom, za koju nisam odvajao dovoljno vremena'', rekao je El-Erian za medije.

U razgovoru za Bloomberg, nakon ostavke El-Eriank je rekao kako je prošao kroz 14 uspješnih godina tranzicije PIMCO firme, ali provođenje vremena s obitelji je puno važnjije.

"Je li bilo načina da ne živim 100 kilometara na sat nego 50? Da budem iskren, nisam razmišljao o toj opciji. Nikada nisam o tome razmišljao", rekao je kad su ga upitali je li razmišljao da ostane ali da uspori ritam rada.

''Moja želja da budem dobar otac je veća od želje da budem dobar investitor'', dodao je.

Povlačenje EL-Eriana iz firme PIMCO odjeknulo je investicijskim svijetom, ali obitelj je, kako kaže najvažnija.


Kopirati
Drag cursor here to close