Karta 3 KM!!

Karlovačko Zvijezde u trećem mjesecu u Mostar dovodi žene!

Lifestyle / Flash | 06. 03. 2015. u 13:20 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turneja pod nazivom Femme Frontal, projekt je stand up komičarki Marine Orsag iz Hrvatske, Mirande Lončar iz BiH i Jelene Radanović iz Srbije. Femme Frontal u Mostar dolaze 14. ožujka ove godine.

Marina, Miranda i Jelena su nakon godina rada zajedno, za vrijeme kojeg su redovito slušale da se nalaze u muškom poslu i da to nije za njih, odlučile udružiti svoje snage, uzeti mikrofon u ruke i dokazati svima na ovoj maloj turneji da mogu svojim humorom i više nego parirati bilo kojem kolegi. A kad već dolaze iz raznih država bivše Jugoslavije, poradit će malo i na senzibilizaciji međususjedskih odnosa.

Od nedavno su ove tri žene i Veleposlanice WWF Adria za 2015. godinu, pa će samim time promovirati i Earth Hour i S.O.S. za Jadran.

Femme Frontal žene su:

Marina Orsag
, najiskusnija stand up komičarka na Balkanu, u svojoj desetogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 1700 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i sebe samu uživajući u svakom smijehu publike jer osjećaj kad nasmiješ ljude je, kako kaže, jedan od najljepših na svijetu. Osim u svim državama bivše Jugoslavije, u veljači 2010. Nastupa na najstarijem festivalu u Europi, Leicester festival u Engleskoj, te u Londonu gdje je oduševila englesku publiku.

Kasnije nastupa i u Budimpešti, Amsterdamu, Sofiji i Barceloni. Osvojene nagrade: Adria Comedy Awards - Najdobar ženski adria stand up komičar 2013, LENT Festival 2014 - prva nagrada publike. Osim ovog profi opisa, Marina je vražičak s crvima u guzi, nema mira nimalo i velike kompanije za proizvodnju baterija mogle bi je cijediti za energiju. Kada je gledate i slušate, imate osjećaj da svu tu energiju prenosi vama i nimalo se ne varate.

Jelena Radanović je divna mlada dama koja pripreme za veliko spremanje stana počinje tako što ode do katastra i traži nacrt jer ne vidi zidove od kaosa. Nakon useljenja u novi stan, mjesecima nije raspakirala kutije, tvrdeći svojim prijateljima da je to ustvari jedan umjetnički performans koji dokazuje kako smo robovi suvremenog potrošačkog društva i kako možemo živjeti i bez gomile stvari. Da, Jelena poznaje stručnu terminologiju i ne plaši se upotrijebiti je kada je suoče sa realnošću njene lijenosti.

Uspješno je upisana na devetu godinu sociologije iako njena mama misli da je Jelena diplomirala još prije dvije godine. Jelena ovo objašnjava vremenskom razlikom, jer mama živi na sat vremena vožnje od nje. Mada, tko zna koja je vremenska udaljenost sa koje Vi čitate ovaj tekst, možda je Jelena stvarno diplomirala.

Miranda Lončar je samostalna: sama, stalno. Pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Jer nostalgija je ogromna kad smeća nema nigdje ni za lijeka. 

FEMME FRONTAL nastupaju u: Petrinja (3.3.), Poreč (5.3.), Umag (6.3.), Zagreb (7.3. i 18.3.), Beograd (8.3. i 10.3.), Pančevo (12.3.), Sarajevo (13.3.), Mostar (14.3.), Dubrovnik (15.3.), Korčula (16.3.), Zaprešić (19.3. i 31.3.), Split (21.3.), Šibenik (22.3.), Varaždin (25.3.), Križevci (26.3.), Pazin (27.3.), Rijeka (28.3.), Koprivnica (29.3.), Ljubljana (3.4.).

Kopirati
Drag cursor here to close