sve regularno?

Kapa vojvotkinje Kate bila je nekad mala alpaka

Lifestyle / Flash | 17. 01. 2017. u 22:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska vojvotkinja Kate, supruga princa Williama, poznata je po svojoj eleganciji i odijevanju s vrhunskim stilom.

Ipak, koliko god bila dobro odjevena i u središtu pozornosti šire javnosti, Kate je, kažu promatrači, uvijek čvrsto na zemlji, posve prirodna i spontana žena.

Nedavno je kraljevski par snimljen prilikom dolaska na misu u Sandringhamu, a poznavatelji mode bili su pomalo začuđeni kapom koju je Kate nosila tog ledenog zimskog jutra.

Radi se, naime, o kapi koja je izrađena od krzna mladunčeta alpake, a cijena joj je oko 370 eura.

Daily Mail piše kako ova elegantna kapa potječe iz kolekcije dizajnerice Antonia Valentin-Jacob, Britanke s peruanskim korijenima.

Ipak, udruga za zaštitu životinja PETA nije imala primjedbi na vojvotkinju, iz razloga što se radi o tradicionalnom načinu primjene krzna mlade lanadi južnoameričke alpake.

U industriji odjeće od prirodnoga krzna koristi se upravo krzno od mladunčadi, a ne odraslih alpaka, s tim da je zabranjeno uzgajanje ovih životinja s ciljem dobivanja krzna.

Krzno od kojeg se odjevni predmet izrađuje, mora potjecati od životinja koje su uginule u prirodi, a mladunčad najčešće stradaju od oštre planinske zime.

U Peruu su po tom pitanju propisi vrlo strogi, a tamošnji tradicionalni prerađivači stoljećima koriste krzna uginule lanadi.

Od odrasle alpake seljaci koristi vunu, a životinje se mogu šišati svako dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close