Tomislavgrad

Kap ljubavi: Samohranoj majci izgradili dom

Lifestyle / Flash | 04. 08. 2015. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Duhovno-humanitarne udruge "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada za samohranu majku Maricu Gudelj i njezino troje djece u Vedašiću pored Tomislavgrada izgrađen je novi dom, a u ponedjeljak su joj svečano predani ključevi tog doma na korištenje.

Izgradnja je trajala četiri mjeseca, a njezino financiranje potpomogle su donacije dobrih ljudi kako iz bliskog okruženja tako i inozemstva te pojedinih institucija.

''Marica, koja boluje od multipleskleroze i njezina djeca su živjeli u lošim stambenim prilikama, a inicijativu za izgradnju novog doma pokrenuo je u jesen prošle godine voditelj spomenute udruge fra Jozo Radoš - Đoka prethodno dirnut životnom pričom te obitelji, a izgradnja počela u travnju ove godine'', priopćeno je u Općini Tomislavgrad.

Skromnoj svečanosti predaje ključeva od novog stambenog doma, opremljenog novim namještajem i prilagođenim Maričinim potrebama, uz blagoslov fra Đoke, nazočili su i predstavnici vlasti.

Također, primopredaji su nazočili i predstavnici županijske Uprave za branitelje te braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata čiji je aktivni sudionik bio i Maričin muž Dragan koji je od teške bolesti preminuo prije nekoliko godina.

Kopirati
Drag cursor here to close