blagdani

'Kao nekad pred Božić 2015' – podrška Sarajevskog kiseljaka umjetnosti, kulturi i tradiciji BiH

Lifestyle / Flash | 01. 12. 2015. u 14:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susret predstojećim blagdanima, i ove godine 2. prosinca održat će se 16. po redu festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja – „Kao nekad pred Božić 2015“.

Prosinac će u Sarajevu započet glazbeno – scenskim spektaklom koji već godinama u glavni grad BiH donosi blagdansku atmosferu i toplinu.

Festival „Kao nekad pred Božić“, sa svojim šesnaestogodišnjim kontinuitetom veoma je važan kulturno – umjetnički događaj čiji su ciljevi stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu glazbu, tekst i vizualni događaj.

Domaća kompanija Sarajevski kiseljak podržala je ovaj festival, želeći dati svoj doprinos stvaranju bogatijeg kulturnog programa u BiH. „Sarajevski kiseljak prati i podržava događanja na kulturno – umjetničkom području Bosne i Hercegovine i zaista nam je zadovoljstvo iskazati svoju podršku nečem što podiže životni standard i razvija se na opšte dobro svih građana, kako Sarajeva, tako i Bosne i Hercegovine. Raduje nas činjenica da se tradicija ne zaboravlja, da se čuvaju i njeguju narodni običaji, koji su veliko bogatstvo za ovu zemlju.“, izjavio je Davor Čičić, direktor Sektora marketinga i razvoja u kompaniji Sarajevski kiseljak.

Kopirati
Drag cursor here to close