Satiranje

Kancelarka u krevetu: Što može Kanye West, može i Böhmermann

Lifestyle / Flash | 27. 08. 2016. u 11:23 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački satiričar Jan Böhmermann (35), koji je široj javnosti postao poznat nakon što je turski predsjednik Erdogan zatražio zabranu njegove provokativne pjesme, ovih se dana pojavio s novom provokacijom.

Naime, po ugledu na američkog repera Kanye Westa, u krevet je 'doveo' neke poznate njemačke ličnosti, a među ostalima kancelarku Angelu Merkel i predsjednika Njemačke, Joachima Gaucka.

Njegova emisija „Neo Magazin Royal“ na ZDF-u, donijela je u četvrtak najavljeno iznenađenje kojim je ovaj satiričar ponovno želio šokirati javnost. Pjesma „Blasserdünnerjunge macht sein Job“, čiji je prateći spot sniman po 'kalupu' clipa za pjesmu „Famous“ Kanye Westa, u krevet s Böhmermannom je 'strpala' njemačkog predsjednika Joachima Gaucka, kancelarku Merkel, šefa njezina kabineta Petera Altmaiera, glasnogovornika njemačke vlade Steffena Seiberta, potom radikalnu desnu političarku Frauke Petry, izdavača Bilda, Kaija Diekmanna, njemačkog komičara Dietera Nuhra, kao i TV moderatore Günthera Jaucha, Veru Int-Veen, Stefana Raaba i Charlotte Roche.

Böhmermann se u krevetu pozicionirao između kancelarke i predsjednika Njemačke, javlja Bild.

Na ovoj foto-montaži, svi su likovi goli, s tim da je onaj najintimniji dio tijela prekriven laganim pokrivačem.


Ovaj video uradak, neka vrsta osvete ili zahvalnice, kako kome, posljedica je svih neugodnosti koje je satiričar doživio nakon što je Erdogan izvršio nezapamćeni pritisak na njemačke dužnostike, pokušavajući 'na mala vrata' uvesti cenzuru u njemačke medije zbog Böhmermannove pjesme.

Jan Böhmermann, protiv kojeg je turski predsjednik Redzep Tayyip Erdogan podigao i kaznenu prijavu zbog uvrede, odbio je potpisati izjavu u kojoj se obvezuje da to djelo neće ponoviti u budućnosti, izjavio je Böhmermannov odvjetnik.

Zašto se reper i satiričar na neki način obračunava s navedenim osobama, pojašnjava njemački BILD.

Kopirati
Drag cursor here to close