prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Lifestyle / Flash | 09. 12. 2016. u 11:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne bit će sa maglom ili niskim oblacima. Na sjeveru zemlje magla i niska oblačnost može se zadržati i veći dio dana. Vjetar će biti slab. U Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10, a na jugu BiH od 11 do 14 stupnjeva.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab. U Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između -5 i 0, na jugu zemlje od 0 do 4, a najviša dnevna između 8 i 14 stupnjeva.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će iznositi između -3 i 2, na jugu BiH od 2 do 6, a najviša dnevna većinom između 8 i 14 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada što će uvjetovati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje od 1 do 5, a najviša dnevna većinom između 4 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close