roditeljskim stopama

Kako su djeca nekih rock zvijezda stigla na velike pozornice

Lifestyle / Flash | 25. 09. 2016. u 14:46 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rock glazba je odavno dobila pravo građanstva u svim slojevima civiliziranih društava. To više nije prosvjedni pokret djece protiv svojih roditelja, nego i unosan obiteljski biznis, potvrđuje veći broj slučajeva koji svjedoče kako su djeca nastavila putem koji su utrli njihovi roditelji.

Primjerice, slavna Patti Smith već godinama vodi svoga sina Jacksona po turnejama kao pratećeg gitaristu. Također i njezina kćerka Jesse Smith okušala se kao uspješna pijanistica na albumu "Banga".

Rufus Tiger Taylor, sin Rogera Taylora, bubnjara Queena, već je odavno u 'obiteljskom biznisu' s ocem. Na turnejama također, kao i otac mu, svira bubnjeve, a jedna od pjesama koje su dio svakog koncerta - "Under Pressure" - pravi je izazov za obojicu, te su njihovi dvoboji na bubnjevima već postali neizostavna mjesta na zajedničkim nastupima.

Patti Smith sa sinom Jacksonom

Zak Starkey, sin bubnjara Beatlesa Ringa Starra, također je odabrao očeve instrumente. Svirao je s puno uspjeha kao bubnjar s Oasis, Paulom Wellerom i gitaristom Johnnyjem Marrom (The Smiths). Njegov najvažniji posao ipak je nastupanje s grupom The Who, jer još od 90-tih godina prošloga stoljeća nastupa s Rogerom Daltreyjem i Peteom Townshendom, koji kažu da je Zak Starkey najbolji bubnjar s kojim su radili nakon smrti legendarnog člana grupe Keitha Moona. A Moon je, između ostaloga, bio čuven po tome što je na pojedinim nastupima svirao na dva kompleta bubnjeva.

Gabriel Baez, sin Joan Baez, ikone prosvjednih pjesama, nezamjenjivi je član prateće grupe svoje majke, također kao pouzdan glazbenik na udaraljkama.

Paul Inder, vanbračni sin legende Motörheada, pokojnog Lemmyja Kilmistera, također je kao gitarist na koncertima bio podrška očevoj grupi. Lemmy je to s ponosom isticao u mnogobrojnim intervjuima.

Melanie Gabriel, kćerka Petera Gabriela, pjevala je u pratećem zboru na očevim nastupima, a Gabriel Gilmour, sin gitariste Pink Floyda, Davida Gilmoura, namjerava doduše postati glumac, ali se na očevom nastupu u londonskome Royal Albert Hall, prije godinu dana, pokazao kao vrstan klavijaturist.

Kopirati
Drag cursor here to close